Vrije Universiteit Amsterdam

Aandacht voor patiënten met hersentumor nodig

4 juli 2008

Martin Taphoorn, werkzaam als neuro-oncoloog bij het Medisch Centrum Haaglanden (MCH) in Den Haag, is op 1 oktober 2007 benoemd tot bijzonder hoogleraar neuro-oncologie aan VU medisch centrum. Op vrijdag 4 juli spreekt hij zijn oratie uit.

Martin Taphoorn (1959) is sinds 2003 verbonden aan het MCH Westeinde. Hij is intensief betrokken bij de Europese Organisatie voor onderzoek en behandeling van kanker (EORTC), en zit in het bestuur van de Brain Tumour Group en de Quality of of Life Group. Hij is benoemd door de St. Jacobusstichting in Den Haag, een stichting die is gelieerd aan het MCH. Naast de klinische praktijk in Den Haag verricht hij klinisch wetenschappelijk onderzoek in Amsterdam, en verbindt op deze wijze de neuro-oncologie van het MCH met VU medisch centrum.

Zijn opdracht bij het bekleden van zijn leerstoel is onderzoek naar kwaliteit van leven. Zijn oratie heeft als titel 'Over leven van hersentumorpatiënten'. Een van zijn discussiepunten tijdens de oratie is dat hersentumoren niet bestaan, alleen hersentumorpatiënten zijn belangrijk.
bron: Origineel