Gemeente Spijkenisse


Gemeentelijk Computerplan

04 juli 2008

De gemeente Spijkenisse krijgt dit jaar nieuwe computers. De gebruikte computers worden gratis en soms voor een klein bedrag verstrekt. Omdat er slechts 600 bruikbare computers zijn zal de verstrekking gaan op volgorde van binnenkomst van het aanvraagformulier van ouder(s) met kinderen en indien er computers over zijn zullen deze verstrekt worden aan huishoudens zonder kinderen. De inkomensgrens is rond 120% (excl. vakantietoeslag) van de bijstandsnorm.

Het normbedrag t/m 120% (excl. vakantietoeslag) bedraagt netto per maand:

* Alleenstaande ouder: 1311,97 euro

* Gehuwde/samenwonende ouders: 1457,75 euro
* Alleenstaande: 1020,43 euro

Bij de berekening van het netto maandinkomen hoeft geen rekening te worden gehouden met de maandelijkse teruggave van de zorgstoeslag, de huurtoeslag en eventuele andere toeslagen. De voorlopige teruggave van de belastingdienst telt wel mee voor het inkomen. Deze maandelijkse bedragen moeten opgeteld worden bij het inkomen uit uitkering/arbeid om het netto maandinkomen te vormen.

Op het aanvraagformulier kan worden aangegeven voor welke computer men in aanmerking wil komen. Zolang de voorraad strekt wordt rekening gehouden met de wens. Indien (nog) recht bestaat op de Bijdrage Sport en Cultuur of er nog geen (volledig) gebruik hiervan is gemaakt kunnen eventuele kosten van de PC hieruit worden betaald. Elke computer is compleet voorzien van een 17" TFT beeldscherm, toetsenbord, een muis en een origineel Windows besturingssysteem (in de meeste gevallen Windows XP, in de overige gevallen Windows 2000), Open Office (t.b.v. tekstverwerking, spreadsheets en presentatie) en Fox It reader (t.b.v het lezen van PDF documenten).

Een aanvraagformulier is verkrijgbaar aan de balie van het Stadhuis aan de Raadhuislaan 106 of aan de balie van het Werk & Zorgplein aan de Uitstraat 8 - 18. Deze moet uiterlijk 15 augustus 2008, volledig ingevuld en ondertekend, gedeponeerd zijn in de brievenbus van UWB aan de Uitstraat 8-18 of geretourneerd zijn aan:
Gemeente Spijkenisse
Afdeling UWB
Antwoordnummer 14
3200 VB Spijkenisse
Een postzegel is niet nodig