Politie Noord- en Oost Gelderland

Bestuurders onder invloed

NW-Veluwe , 04-07-2008 o De politie heeft donderdag en vrijdag 4 juli in Putten, Ermelo en Harderwijk drie automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Van één hen is het rijbewijs ingevorderd.

De eerste aanhouding vond rond 21.00 uur op de Stationsplein in Harderwijk plaats. Een 60-jarige bestuurder uit Nijkerk werd aangehouden na een telefonische melding over het feit dat de man mogelijk onder invloed reed. De man blies op het ademanalyseapparaat 0,9 promille. Hij kreeg een boete en een rijverbod van enkele uren

Op de Garderenseweg in Putten werd een 21-jarige man uit Putten rond 01.00 uur staande gehouden tijdens een alcoholcontrole. De bestuurder blies 0,5 promille en hij bleek ook beginnend bestuurder te zijn. Hij kreeg een boete en een rijverbod van enkele uren.

Enkele uren later rond 04.30 uur hield de politie een 39-jarige bestuurder uit Ermelo op de Putterweg in Ermelo aan. De verdachte weigerde tot twee keer toe een ademanalyse te ondergaan en hierop heeft de politie zijn rijbewijs ingevorderd. De man bleek ook nog openstaande boetes te hebben.Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.