Gemeente Hellevoetsluis


Plaatsing oranje wijkcontainers`

Sinds vrijdag heeft Hellevoetsluis er een nieuwe oranje wijkcontainer bij voor de verzameling van plastic verpakkingsafval. Wethouder Henk Joosten gaf hiervoor op 4 juli het startsein, samen met Wim Mulder namens Van Gansewinkel/AVR en Marcel van der Grift van Nedvang.

De nieuwe container is oranje van kleur en is speciaal voor de inzameling van plastic verpakkingsafval. In Hellevoetsluis worden elf van deze wijkcontainers geplaatst nabij iedere supermarkt en op het Milieustation. Hierin kunnen plastic flesjes, shampooflacons, boterkuipjes en plastic zakjes gedeponeerd worden. Samengestelde materialen zoals chipszakken of kartonnen drankverpakkingen mogen niet in de container.

Henk Joosten benadrukte in zijn toespraak de belangen van het apart inzamelen van plastic: "De gemeente Hellevoetsluis vindt de kosten, het milieu en het gemak belangrijk. En met het apart inzamelen van plastic in deze nu nog bovengrondse oranje containers zetten we een stap in de goede richting. Voor het inzamelen ontvangt de gemeente namelijk een vergoeding van het bedrijfsleven en de gemeente bespaart op de verbrandingskosten van het restafval. En het scheiden van plastic maakt hergebruik mogelijk waardoor kostbare grondstoffen, zoals olie, worden gespaard. En het blijkt dat inwoners het gemak van een bak in de wijk snel ervaren".

Het streven is dat de aparte inzameling van plastic verpakkingen net zo gewoon wordt als het apart houden van glas en papier. Hiervoor is de communicatiecampagne 'Plastic Heroes' ontwikkeld. De campagne begint lokaal en richt zich op gemeenten die al inzamelen. In het najaar volgt een landelijke communicatiecampagne. Meer informatie is te vinden in het menu gemeenteloket - afval.

07/04/2008