Gemeente Eersel


Wie spelen er met vuur in de gemeente Eersel?

Gemeente, brandweer en politie vragen hulp inwoners

De gemeente, de brandweer en de politie maken zich zorgen over de branden die in de eerste helft van dit jaar plaatsvonden in Eersel, Knegsel en Vessem. Zij hebben een extra stap gezet en Stichting M. ingeschakeld met een speciale actie om de hulp van de inwoners van gemeente Eersel te vragen. Alle informatie, hoe summier die ook mag zijn, kan namelijk cruciaal zijn voor het opsporen van de verantwoordelijke(n).

Branden

In Eersel, Knegsel en Vessem vonden vanaf januari diverse branden plaats. Deze branden varieerden van brand in coniferen en bermen tot in schuurtjes en woningen. In de nacht van 28 op 29 april vonden twee branden in Eersel plaats. Eén in een schuurtje van een woning aan de Draaiboom en één in een woning aan de Oude Postelseweg. De familie, die op de Oude Postelseweg woont, werd op tijd wakker en bleef ongedeerd. De woning en een naastgelegen huis liepen behoorlijke schade op. Op 14 juni omstreeks 4.00 uur ontstond aan de Markt in Eersel brand in een schuur en in het daarnaast gelegen pand van het oude gemeentehuis. Vervolgens brandde op 14 juni tussen 18.00 en 19.30 uur op de Sneidershoek in Knegsel een stacaravan volledig uit. In de vroege ochtend van 21 juni ontstond in Eersel rond 3.15 uur brand aan de achterzijde van een woning aan de Lindenhof. Op 23 juni rond 1.00 uur brandde een schuur achter de Jacobushoeve aan de Jan Smuldersstraat in Vessem volledig uit. Politieonderzoek wijst uit dat er waarschijnlijk in een aantal gevallen brandstichting in het spel is. De politie onderzoekt daarnaast ook of de branden met elkaar verband houden.

Hulp bewoners gevraagd

De gemeente, de brandweer en de politie nemen de brandstichtingen zeer hoog op en hen is er alles aan gelegen om diegene(n) die hiervoor verantwoordelijk zijn, op te pakken. Brandstichting is een ernstig misdrijf. Om de ernst hiervan extra onder de aandacht te brengen is besloten om ook Stichting M. in te schakelen met een speciale actie om de hulp van de bewoners van de gemeente Eersel te vragen.

Meld Misdaad Anoniem
Stichting M. ondersteunt het onderzoek met een actie die zich specifiek toespitst op de branden in Eersel, Knegsel en Vessem. De hele maand juli zijn overal in Eersel, Knegsel en Vessem posters te zien en ook worden flyers verspreid in alle kernen binnen de gemeente. De inwoners worden zo opgeroepen om informatie die mogelijk iets met één of meer van deze branden te maken kan hebben, hoe summier dan ook, door te geven aan de politie. Ook wordt de bewoners gevraagd om extra alert te zijn op verdachte situaties in hun omgeving en deze te melden. De politie in Eersel is bereikbaar via de website www.politieeersel.nl en op telefoonnummer 0900-8844. In dringende gevallen, zoals brandmeldingen kan men 112 gebruiken. Als mensen anoniem willen blijven kunnen zij bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000, de meldlijn van Stichting M. Via dit nummer kan volledig anoniem informatie worden doorgegeven.