Gemeente Ede

nummer 134 / Ede, 4 juli 2008

Prijswinnaars campagne met belgerinkel naar de winkel

Op vrijdag 4 juli zijn prijzen uitgereikt aan mensen die mee deden aan de campagne met belgerinkel naar de winkel. Wethouder Peter van t Hoog van Verkeer maakte vijf mensen blij met een nieuwe fiets ter waarde van 600,--. Daarnaast werden aan 67 mensen kleinere prijzen toegekend, zoals een fietsslot, - computer of een onderhoudsbeurt voor de fiets.

Campagne
De campagne met belgerinkel naar de winkel liep van zaterdag 10 mei tot en met zaterdag 28 juni. De campagne is bedoeld om mensen meer gebruik te laten maken van de fiets. Zo kan iedereen zijn of haar steentje bijdragen aan een schoner klimaat, een betere bereikbaarheid en daarbij ook nog gezond bewegen. Mensen die op de fiets naar de winkel kwamen, kregen een stempel en maakten met een volle stempelkaart kans op verschillende (fiets-)prijzen! Een volle kaart staat voor 10 fietsritjes. In totaal werden 1633 volle kaarten ingeleverd. Lunteren voerde de boventoon met maar liefst 1276 kaarten.

Winkeliers
De actie is een initiatief van de gemeente Ede, met medewerking van de Fietsersbond. Aan de campagne deden 318 winkelliers mee uit Ede Centrum, Stadspoort, Rozenplein, Tussenland, Ede Zuid, Lunteren, Wekerom, Otterlo en Harskamp.

---