Stichting Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector (Stichting HKZ)

Het eerste HKZ ketencertificaat behaald!

In juli 2007 heeft HKZ het eerste normstelsel ketenzorg ontwikkeld: Multidisciplinaire eerstelijnssamenwerkingsverbanden. In juni 2008 wist Gezondheidscentrum Wantveld te Noordwijk als eerste het specifieke HKZ ketencertificaat te behalen.

Dit is voor ons een echte mijlpaal vertelt Martine de Clercq, coördinator kwaliteit en innovatie bij Wantveld. Wij hechten grote waarde aan het leveren van goede zorg. Het is fijn om door externe beoordeling bevestigd te krijgen dat wij inderdaad goede zorg leveren. Ketenzorg is dan ook een belangrijke ontwikkeling in de gezondheidszorg en gaat een steeds grotere rol spelen. Afstemmingsproblemen, onduidelijkheden over eindverantwoordelijkheid en slechte onderlinge communicatie zorgen voor veel problemen in de ketensamenwerking.
Om duurzame vernieuwing en verbetering te realiseren, moeten alle partijen samenwerken en de (zorg)behoefte van de cliënt als vertrekpunt nemen. Met het ontwikkelen van het normstelsel voor ketenzorg speelt Stichting HKZ in op de behoefte vanuit de markt.