CDA

[LinkClick.aspx?link=Images%2fPolitici%2fKamerleden_dec06%2fHenkJanOrm el_.jpg&tabid=157&mid=1006&language=nl-NL] 04 juli 2008 - Nieuws -
Ormel: Kabinetsstandpunt embryoselectie doet recht aan alle gevoelens in samenleving

'Het kabinetsstandpunt over embryoselectie doet recht aan alle gevoelens en afwegingen die velen ervaren bij dit onderwerp', aldus CDA-Kamerlid Henk Jan Ormel tijdens het debat over embryoselectie dat deze week in de Kamer gevoerd werd.

Het kabinet kiest ervoor om criteria te benoemen wanneer embryoselectie plaats kan vinden. Hiermee wordt voorkomen dat er een lijst met erfelijke ziektes en aandoeningen gemaakt moet worden, waarbij het veel lastiger is te bepalen wanneer er wel en wanneer er geen embryoselectie zou mogen plaats vinden. Het kabinetsstandpunt is evenwichtig en toekomstbestendig, aldus woordvoerder Ormel.

Verder zei Ormel het belangrijk te vinden dat de landelijke commissie die de richtlijnen voor embryoselectie gaat formuleren, evenwichtig wordt samengesteld met ethici met verschillende achtergronden en visies. Tot slot zei Ormel de garantie te willen dat tegen de achtergrond van de discussie van embryoselectie en het hiermee mogelijk voorkomen van erfelijke ziekten, wordt voorkomen dat dit een rol gaat spelen bij de mogelijkheden tot de toegankelijkheid van verzekeringen.

---