ABVAKABO FNV

Principeakkoord sociaal plan Postkantoren

ABVAKABO FNV roept haar leden op om te stemmen over het akkoord

Na de nodige zware overlegrondes is op donderdag 3 juli een principeakkoord bereikt.
Tekst principeakkoord Sociaal plan Postkantoren We roepen alle leden werkzaam bij Postkantoren B.V op om te stemmen over dit principeakkoord via de post of internet. Dit kan vanaf aanstaande maandag op deze website.

Start onderhandelingen

De onderhandelingen zijn gestart met de inzetbrief van de gezamenlijke bonden. Met de sluiting van 250 vestigingen van Postkantoren B.V. was er voor de ABVAKABO FNV alles aangelegen om zo veel mogelijk faciliteiten te realiseren om mensen van werk naar werk te laten begeleiden. De werkgever heeft dit belang onderschreven en er is een concrete invulling gegeven op het gebied van mobiliteit, studiefaciliteiten en drempel verlagende maatregelen bij de overgang naar andere werkgevers.

Van werk naar werk

De ABVAKABO FNV heeft tijdens de onderhandelingen de focus gericht op het vinden van nieuw werk voor de medewerkers van Postkantoren B.V. Naast de ondersteuning van het mobiliteitscentrum en alles wat hiermee samenhangt, zijn we een aantal financiële maatregelen overeengekomen. Deze zijn aanzienlijk beter dan de maatregelen in de oude SBR.

Op relatief korte termijn uitzicht op pensioen

Medewerkers die zijn geboren voor 1950 worden tijdens de gefaseerde sluiting van Postkantoren B.V zo lang mogelijk actief gehouden binnen het bedrijf. Op deze manier kunnen zoveel mogelijk medewerkers van deze groep vanuit de huidige baan de pensioenleeftijd behalen.

De wereld om ons heen

Voor medewerkers die onverhoopt afhankelijk worden van sociale zekerheid, is een zo sterk mogelijk vangnet gecreëerd. De ABVAKABO FNV heeft zich ingezet om maatregelen zo goed mogelijk aan te laten sluiten op wetten en regels van de overheid.

Controle op uitvoering

Afspraken vallen of staan met de uitvoering. In het principeakkoord is overeengekomen dat de komende jaren een commissie wordt samengesteld tussen werkgever en bonden onder voorzitterschap van een onafhankelijk voorzitter. Deze commissie bewaakt de juiste uitvoering van deze nieuwe SBR. Dit controleorgaan is vergelijkbaar met de klachtencommissie uit de cao maar is dan paritair samengesteld.

Infomiddag en avondsessie

De ABVAKABO FNV legt het principeakkoord positief aan haar leden voor. We nodigen alle leden werkzaam bij Postkantoren B.V. uit om hun mening over het bereikte akkoord te geven. U kunt uw stem schriftelijk of per internet uitbrengen. Reageren via internet kan vanaf 6 juli tot 23 juli 2008 via deze website. De infomiddag en avond is op 16 juli in Utrecht. (zie info-krant)
04-07-2008, Postkantoren, Sociaal Plan | Meer over: postkantoren |