Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 4 juli

* WEER HELERS VAN GESTOLEN FIETSEN AANGEHOUDEN

Het aanpakken van fietsendiefstal is voor de politie één van de hoogste prioriteiten. In het kader daarvan worden door politieagenten diverse acties uitgevoerd, onder meer surveilleren in burger en toezicht met behulp van camera's. Dit jaar heeft dit in Rotterdam-Rijnmond al tot 41% meer aanhoudingen geleid dan vorig jaar.
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van heling.
Donderdagmiddag rond kwart voor vijf zagen politiemensen een man met een fiets staan. Het leek op afstand op de man de fiets wilde verkopen aan een andere man. Toen de man weer doorliep, controleerden agenten de man. Het bleek dat de fiets als 'gestolen' te boek stond in Amsterdam. De 33-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau waar hij werd ingesloten voor nader onderzoek. Agenten namen de fiets in beslag. ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van het in bezit hebben van een gestolen fiets. Donderdagochtend rond kwart voor zes reden surveillerende politiemensen bij het Tiendplein. Eén van hen had een fiets in de hand. Na controle hadden agenten het vermoeden dat de fiets van diefstal afkomstig was. De 27-jarige Rotterdammer is hierop aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek. De man bleek ook nog een openstaande boete van 80 euro te hebben die hij direct moest betalen.
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van het bezitten van een gestolen fiets. Donderdagavond rond negen uur zagen surveillerende agenten een man fietsen op een fiets die ze wilden controleren op de Vuurplaat. De 21-jarige Rotterdamse jongen reed op een gestolen fiets, aangezien het serienummer weggehaald was. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. De fiets is door politiemensen in beslag genomen. De politie onderzoekt de toedracht.
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van het in bezit hebben van een gestolen fiets bij de Parkkade. Donderdagochtend rond half elf zagen agenten een man fietsen op een Gazelle Orange. Na controle bleek dat de fiets van diefstal afkomstig was. De 53-jarige Rotterdammer is daarop aangehouden, overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. De fiets bleek gestolen te zijn op 29 juni in Spijkenisse. Deze gegevens waren bekend omdat de gedupeerde aangifte had gedaan.
HELLEVOETSLUIS - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van het fietsen op een gestolen fiets. Donderdagavond rond half zeven waren politiemensen bezig met een landelijk project Fietsendiefstal en een controle in het kader daarvan. Op het Bruggehoofd zagen ze een 15-jarige jongen uit Brielle op een fiets rijden, waarvan ze vermoedden dat deze van diefstal afkomstig was. Hij verklaarde dat hij de fiets had gehad van iemand anders. De verdachte is hierop alsnog aangehouden en overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.
ROTTERDAM-WEST - De politie heeft een man aangehouden die fietste op een gestolen fiets.
Donderdagavond rond negen uur zagen surveillerende politiemensen op het Heiman Dullaertplein een man fietsen die ze wilden controleren. Na controle bleek dat het serienummer was verwijderd en het typenummer was weggeslepen. Hierop is de fiets in beslag genomen en de man, een 17-jarige Rotterdammer, aangehouden. Hij is door agenten overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.
ROTTERDAM-OOST - De politie heeft een man aangehouden nadat hij had gereden op een gestolen fiets. Politiemensen controleerden donderdagavond rond zes uur op de V. Alkemadestraat een jongen op een fiets. De fiets was echter in mei 2005 gestolen. De 18-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. De verdachte verklaarde dat hij de fiets van zijn vader had gekocht. De vader verklaarde weer dat hij het rijwiel had gekocht op een braderie.
SPIJKENISSE - De politie heeft een man aangehouden die fietste op een gestolen fiets. Surveillerende agenten zagen zondagochtend rond tien uur iemand fietsen op een fiets die ze wilden controleren op de Ruwaard van Puttenweg. De man fietste op een Gazelle Orange. Het rijwiel bleek gestolen te zijn op 29 juni in Spijkenisse. Agenten namen de fiets in beslag en hielden de verdachte aan. De 53-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau waar hij in verzekering werd gesteld.


* PREVENTIEVE ACTIE TEGEN AUTOINBRAKEN
BARENDRECHT - De politie heeft een preventieve controle gehouden omdat agenten hadden gezien dat nog enkele mensen hun waardevolle spullen in de auto hadden laten liggen.
Vorige week maandag waren er 3 auto-inbraken geweest waarbij autoradio's waren weggenomen. De dag na de autoinbraken een preventiecontrole gedaan en geconstateerd dat er vele autoradio's, brillen en kleding in de auto's waren achtergelaten. Op donderdagochtend tussen elf uur twaalf uur opnieuw preventiecontrole gedaan op NS dek. Opnieuw lagen er diverse goederen in auto's nl; 200 personenauto's gecontroleerd: 20 uitneembare autoradio's, 11 zonnebrillen , 11 kleding/jassen en 10 navigatie randapparatuuraanwezig. Bij betrokken personenauto's deelden agenten een flyer uit: Niets erin, Niets eruit uitgedeeld. De politie adviseert mensen niets achter te laten en het handschoenenkastje leeg en open achter te laten.


* POLITIE ARRESTEERT MANNEN NA POGING BEROVING

Politiemensen van het district Oost hebben donderdagavond twee Rotterdammers (30 en 51 jaar) gearresteerd na een poging beroving in de metro ter hoogte van het Oostplein.
Het tweetal benaderde een 45-jarige man uit Breda en probeerde hem van zijn openbaar vervoer-abonnement te beroven. De politie werd gealarmeerd die meteen naar station Schenkel ging, waar de metro was stilgezet. De verdachten werden aangehouden. Het tweetal was in het bezit van een paar messen en een van hen ook in het bezit van cocaïne.
De Rotterdammers zijn overgebracht naar het politiebureau waar zij in verzekering gesteld.


* DIVERSE SNELHEIDSCONTROLE NA VERZOEKEN BEWONERS

SPIJKENISSE - De politie heeft na verzoeken en klachten van bewoners diverse snelheidscontroles uitgevoerd. Op woensdag 2 juli 2008 tussen 08:10 uur en 08:45 uur een snelheidscontrole gehouden naar aanleiding van klachten uit de buurt dat op de Meeldijk te Spijkenisse - Hekelingen regelmatig erg hard gereden zou worden. Tijdens de controle zijn 22 voertuigen gecontroleerd waarvan 10 voertuigen te hard reden. Hoogst gemeten snelheid was gecorrigeerd 53km/h waar 30km/h is toegestaan.
Op woensdag 2 juli 2008 tussen 07:20uur en 08:00 uur een snelheidscontrole gehouden naar aanleiding van klachten uit de buurt dat op de Donaulaan te Spijkenisse regelmatig erg hard gereden zou worden. Tijdens de controle zijn 196 voertuigen gecontroleerd waarvan 9 voertuigen te hard reden. Hoogst gemeten snelheid was gecorrigeerd 77km/h waar 50km/h is toegestaan.


* FIETSER VALT EN RAAKT GEWOND
VLAARDINGEN - Donderdagmorgen om ongeveer elf uur reed een groep van ongeveer vijfenzeventig scholieren op de Holyweg in Vlaardingen. Op een gegeven moment kwamen twee van hen met elkaar in botsing. Een 13-jarige Delftenaar kwam hierbij ten val en kreeg zijn stuur in zijn lies. Ook raakte hij lichtgewond aan zijn hand. De GG&GD die ter plaatse kwam heeft de jongeman voor onderzoek overgebracht naar het Vlietlandziekenhuis, locatie Vlaardingen.


* GETUIGENOPROEP VOOR STRAATROVEN
SCHIEDAM - De politie onderzoekt de toedracht van drie straatroven en vraagt daarbij de hulp van het publiek.
Op dinsdagavond, 24 juni, omstreeks 21:10 uur, kregen agenten een melding, betreffende een straatroof, gepleegd op de Delftlandseweg te Schiedam. Een oudere vrouw, van 71 jaar uit Schiedam, is van haar tas beroofd door een blanke man van ongeveer 30 jaar oud, donker kort haar en gekleed in een zwarte jas. De dader trok hardhandig de tas van mevrouw haar hand en ging er vandoor op de fiets, richting 's-Gravelandseweg te Schiedam. In de tas zaten enkele pinpassen. Agenten hebben direct de passen geblokkeerd, er bleek nog niet mee gepind te zijn. Onderzoek in de omgeving door diverse politie-eenheden leverden geen dader op. De vingers van de vrouw waren behoorlijk blauw geworden door het hardhandig wegrukken van de tas.
Zaterdag, 28 juni, rond drie uur kregen agenten de melding van een straatroof. Op basis hiervan zijn politiemensen naar de Delftlandseweg gegaan. Hier bleek het slachtoffer, een 78-jarige Schiedamse, van haar handtas beroofd te zijn. Meneer en mevrouw stonden voor de ingang van de hal van hun flat en wilde net de sleutel in het slot steken. Opeens kwam een blanke man met een zwart leren jack op een zwarte fiets met donker blond haar vanuit de richting 's-Gravenlandseweg gefietst. Hij griste de schoudertas van mevrouw haar arm af. Vervolgens fietste de man richting de viaduct in de richting van de Horvathweg. Mevrouw had haar tas om haar linker pols gewikkeld. Er moest flink geweld worden gebruikt (een ferme ruk) om de tas los te krijgen. Mevrouw is erg geschrokken en had pijn aan haar linker arm. Meneer heeft de verdachte nog zien fietsen op de Horvathweg. Politiemensen stelden direct een onderzoek in, maar hebben niets meer aangetroffen. Vermoedelijk is de verdachte in de richting van het viaduct/ Horvathweg gefietst en daar de trappen op gegaan. Zaterdagmiddag rond half vier was er ook een straatroof aan de Delflandseweg in Schiedam. Ook een vrouw was hier beroofd van haar tas. De 59-jarige vrouw uit Schiedam stapte uit de tram op de 's-Gravenlandseweg en liep in de richting van de Delflandseweg. De dader was een man met een lichtgetinte huidskleur met een petje op. De dader reed op een fiets en ging weg in de richting van de Schie.
De politie onderzoekt de toedracht van de straatroven en vraagt getuigen of mensen die anderszins over informatie beschikken, te bellen met de
recherche / gerichte opsporing van district Waterweg Noord via 0900-8844 of anoniem via M. op 0800-7000. Mogelijk dat getuigen de combinatie van de verdachte met de fiets herkennen. Mogelijk dat de man zich ophoudt in de omgeving van de Delflandseweg, gezien dat de drie straatroven hebben plaatsgevonden.


* AUTO IN BESLAG NA RIJDEN ONDER INVLOED
MAASSLUIS - Donderdagavond om ongeveer tien uur, zagen politiemensen een auto tegen de richting inrijden in de Lange Boonestraat in Maassluis. De bestuurder, een 41-jarige Poolse man, werd staande gehouden en na een alcoholtest bleek dat hij onder invloed was. Omdat hij niet in staat was de boete te betalen werd zijn auto in beslag genomen. Pas als hij de boete van Euro 450,-- betaald zal de auto worden teruggegeven.


* TWEE JONGENS GEWOND NA BRAND IN TENT
TINTE - Een 17-jarige jongen uit Zwartewaal en een leeftijdsgenoot uit Tinte zijn in de nacht van donderdag op vrijdag gewond geraakt na een brand in een tent op een erf aan de Kade. Rond half vier wilde een groepje vrienden in de tent een gasflesje van de gasbrander verwisselen. Het volle gasflesje begon echter tijdens het verwisselen te spuiten tegen brandende waxinelichtje waardoor de tent vlam vatte. Twee jongens liepen brandwonden op en werden overgebracht naar het Medisch Centrum Rotterdam-Zuid.


* POLITIE ARRESTEERT JONGEN NA OMGOOIEN AUTO

OUDDORP - Politiemensen van het district De Eilanden hebben donderdag in de vroege ochtenduren een 21-jarige man uit Beneden Leeuwen (Gelderland) aangehouden voor openlijke geweldpleging. Een beveiligingsmedewerker van het vakantiepark op Port Zelande betrapte vier mannen toen zij probeerden een auto om te gooien. Op het moment dat zij betrapt werden, liet het viertal het voertuig los waarna deze tegen een muur terecht kwam. Na een achtervolging hield de beveiligingsmedewerker een van hen staande. De 21-jarige man werd overgedragen aan gealarmeerd politiepersoneel. De recherche stelt een nader onderzoek in naar de overige verdachten.


* POLITIE ARRESTEERT MAN VOOR HUISELIJK GEWELD

Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster hebben donderdagavond een 35-jarige Rotterdammer gearresteerd voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn ex-vriendin te hebben geslagen in een woning aan de Socratesstraat. Dit gebeurde nadat de man, via een aantal balkons, meerdere verdiepingen omhoog was geklommen en de woning was binnengegaan. Er ontstond ruzie tussen het tweetal waarna hij de vrouw sloeg. e verdachte is nabij de woning aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij in verzekering is gesteld.


* POLITIE ARRESTEERT VIJF VERDACHTEN NA VECHTPARTIJ

SCHIEDAM - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben donderdagmiddag verdachten aangehouden na een vechtpartij op de 2e Tuinsingel. Het gaat om vijf mannen uit Frankrijk in de leeftijd van 21 tot 30 jaar oud. Rond vijf uur kreeg de politie een melding dat er een vechtpartij plaatsvond aan de 2e Tuinsingel in Schiedam. De politie ging meteen terplaatse maar trof de betrokkenen niet meer aan. Deze waren weggerend en weggereden in auto's. De politie stelde een onderzoek in dat korte tijd later resulteerde in de aanhoudingen van de vijf mannen uit Frankrijk in een ziekenhuis in Rotterdam. Een van hen had een hoofdwond opgelopen en was voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. Naar de toedracht van de onenigheid wordt een onderzoek ingesteld door de politie.


* POLITIE ARRESTEERT MINDERJARIGEN KORT NA MISHANDELING

Politiemensen van het district Noord hebben donderdagavond twee 17-jarige Rotterdammers gearresteerd voor openlijke geweldpleging tegen personen. Omstreeks acht uur kreeg de politie de melding dat er op de Bergselaan een mishandeling had plaatsgevonden. Twee jongens hadden een aansteker tegen het hoofd van een 30-jarige vrouw uit Rotterdammer gegooid door een open raam van haar auto. Zij liep hierbij een grote buil op haar hoofd op. Aan de hand van het opgegeven signalement werden de verdachten korte tijd later op de Stadhoudersweg aangehouden.


* VROUW WORDT BEROOFD VAN TAS
SCHIEDAM - Donderdagmiddag om ongeveer één uur fietste een 61-jarige Schiedamse vrouw op de 2e Tuinsingel in Schiedam. Zij werd daar plotseling overvallen en beroofd van haar tas door een ongeveer 30-jarige man op een oude damesfiets. In de tas zaten diverse bescheiden zoals rijbewijs, bankpas en contant geld. De dader is na de beroving weggereden in de richting van Schiedam-Centrum. Politie stelt een onderzoek naar hem in.


* POLITIE ARRESTEERT VIER VERDACHTEN NA VERNIELING DEUR

Politiemensen van het district Noord hebben donderdagavond vier minderjarigen aangehouden voor vernielingen van een woningdeur aan de Noordmolenstraat.
Een getuige gaf de signalementen van de verdachten door waarop de politie direct een onderzoek instelde. Het viertal, Rotterdammers van 13 en 14 jaar, werd op het Noordplein gearresteerd.


* GETUIGENOPROEP NAAR AANLEIDING VAN VERNIELINGEN

VLAARDINGEN - Voor de tweede achtereenvolgende nacht zijn bij een shoarmazaak aan de van Baerlestraat in Vlaardingen ruiten vernield. Zowel woensdag- op donderdagnacht als donderdag- op vrijdagnacht hebben de vernielingen om ongeveer twee uur 's nachts plaatsgevonden. De politie stelt een onderzoek in naar de daders en vraagt getuigen van deze vernielingen zich te melden op 0900 8844 of anoniem via 'M' 0800 7000.


* AANPAK SCOOTEROVERLAST
ROTTERDAM-OOST - De politie heeft tussen 15:00 uur en 18:00 een controle gehouden op het Ommoordsehof en in de avond tussen 19:30 en 21:00 uur op de Bergweg ter hoogte van station Noord. De controle was in samenwerking met de verkeersdienst en heeft als doel het terugdringen van de scooteroverlast binnen de gemeente Rotterdam. Er werd 1 persoon aangehouden terzake het rijden onder invloed van alcohol, uit onderzoek bleek dat de verdachte 230 ug/l blies. De volgende overtredingen werden geconstateerd en werd PV voor opgemaakt: 1 maal een overschrijding van geluid van de uitlaatsysteem met 16 DB, 1 maal een overschrijding van de constructiesnelheid voor een bromfiets, overschrijding van 83 km/ uur. Voor bovenstaande overtredingen werd, naast het feit dat het kentekenbewijs werd ingevorderd, tevens een waarschuwingsbrief uitgereikt in het kader van het ASO-project. Indien de verdachte voor een 3e keer in 2 jaar wordt gepakt voor een ASO feit zal de brom-/ snorfiets in beslag worden genomen. 2 voor het rijden zonder rijbewijs categorie AM/ geen certificaat, 2 voor het rijden met een onverzekerde bromfiets/ snorfiets, 6 voor overschrijding van de constructiesnelheid 5 niet (goed) dragen van een helm, 1 maal terzake niet deugdelijke reminrichting, 1 gladde band/ onvoldoende profiel op de band, 1 voor slechte voorvering van de bromfiets, 1 voor niet tonen van het rijbewijs, 1 voor het niet tonen van het kentekenbewijs, 1 voor het rijden op het fietspad Verder werd er gewaarschuwd voor: 1 kapotte richtingaanwijzer 1 niet goed zichtbare kentekenplaat.


* DIVERSE MILIEUCONTROLES
EILANDEN - Op donderdag 3 juli 2008 heeft de Districtelijke Milieu Eenheid van District de Eilanden van de Politie Rotterdam-Rijnmond, een Milieu-Clustercontrole georganiseerd. Deze controle werd uitgevoerd door mensen van de Politie Rotterdam-Rijnmond, Verkeerspolitie, Wijkpolitie en de Direct Hulp Verlening (DHV), Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, GZH, Zeehavenpolitie en KLPD. Ook de gemeenten Westvoorne en Spijkenisse leverden hun aandeel door hun Gemeentelijke Opsporingsambtenaren en Milieuambtenaren ter beschikking te stellen voor deze controle.
Het Cluster van Milieu-overtredingen, die betrekkingen hebben op leefbaarheid van mens en natuur kregen in deze controle de aandacht. Er werd onder meer gecontroleerd op de Flora en Faunawet, Visserijwet, Wet Milieubeheer en plaatselijke verordeningen. Ook werd er gecontroleerd op geluidsoverlast, waarvan de geluidsoverlast veroorzaakt door personenauto' s en bromfietsen apart belicht werd.
De controle werd uitgevoerd op Voorne en Putten en Goeree-Overflakkee. De KLPD en Zeehavenpolitie controleerden op het Spui, Haringvliet en Volkerak en Grevelingen. en het Brielse Meer.
Het uiteindelijke doel van deze controle was, de leefbaarheid inzake het milieu gunstig te beïnvloeden.
De Resultaten;
Van 17 personenauto's werd het kentekenbewijs ingevorderd, vanwege het feit dat er door de voertuigen te veel geluid werd geproduceerd. Nog eens 4 bestuurders van personenauto's werden bekeurd voor dit feit.
7 bromfietser kregen een proces-verbaal voor het overschrijden van het toegestane geluidsniveau. Er werden 12 processen verbaal uitgeschreven voor overtredingen van de Visserijwet. 1 persoon werd bekeurd voor het plaatsen van een tent in een natuurgebied waar dat verboden is. 3 Processen-verbaal voor het dumpen van straatafval en bedrijfsafval.

1 persoon werd bekeurd voor het vervuilen van de bodem tijdens schuur en slijpwerkzaamheden aan een motorvoertuig. Er werden 2 vuilstortplaatsen in de natuur ontdekt. Een en ander is doorgegeven aan de betrokken instanties en zal worden opgeruimd. Verder zijn er nog een aantal processen verbaal uitgedeeld voor uiteenlopende feiten.
Tevens werden er waarschuwingen uitgedeeld voor het zich bevinden in verboden gebied en het stoken van papier in een stookton.