AutoRai

Exclusief Diamond Edition Package voor Jaguar XK en XKR

(7/4/2008)

Ter gelegenheid van het zestigjarige jubileum van de gerenommeerde XK-serie, introduceert Jaguar het bijzondere Diamond Edition Package als speciale optie op de Jaguar XK en XKR. Het Diamond Edition Package kenmerkt zich door exclusieve opties, die voor een zeer aantrekkelijke meerprijs worden aangeboden. Nóg exclusiever is het Dutch Diamond Edition Package, dat als uitbreiding kan worden gekozen. De XK en XKR met het Diamond Edition Package en het Dutch Diamond Edition Package zijn tot het eind van dit jaar leverbaar.

Het Diamond Edition Package is voor zowel de Jaguar XK als de XKR in Coupé en Convertible uitvoering leverbaar. In alle gevallen is er voor gekozen om een aantal bijzondere opties te combineren. De nauwkeurige selectie geeft deze Jaguars een nog exclusievere uitstraling.

XK - Diamond Edition Package

De Jaguar XK is met het Diamond Edition Package extra smaakvol uitgerust en bestaat uit:


* het Luxury Sport interieur met contrasterende stiksels


* een L-Gate omlijsting in aluminium


* het Jaguar Smart Entry System


* 19 inch Carelia lichtmetalen velgen

De meerprijs voor dit complete pakket bedraagt ⬠7.500,- (ruim dertig procent voordeel).


- Dutch Diamond Edition Package

Op basis van het Diamond Edition Package voor de Jaguar XK, is als uitbreiding het Dutch Diamond Edition Package leverbaar. Uiterlijke kenmerken zijn:


* de graphite gespoten velgen


* de graphite gespoten raamlijsten


* de graphite gespoten grille


* de graphite gespoten power vents


* de graphite gespoten signature blade


* de unieke XK Diamond voorbumper

Met het Dutch Diamond Edition Package maakt de XK een onuitwisbare indruk. De meerprijs ten opzichte van het XK Diamond Edition Package bedraagt ⬠2.500,-.

XKR - Diamond Edition Package

Het Diamond Edition Package op de 420 pk sterke Jaguar XKR is bijna identiek aan dat

van de XK:


* het Luxury Sport interieur met contrasterende stiksels


* een L-Gate omlijsting in aluminium


* het Jaguar Smart Entry System


* 20 inch Selena, Senta of Takoba lichtmetalen velgen

De meerprijs is ⬠8.200,- (ruim dertig procent voordeel).


- Dutch Diamond Edition Package

Op basis van het Diamond Edition Package voor de Jaguar XKR, is als uitbreiding het Dutch Diamond Edition Package leverbaar. Uiterlijke kenmerken zijn:


* de graphite gespoten velgen


* de graphite gespoten raamlijsten


* de graphite gespoten grille


* de graphite gespoten power vents


* de graphite gespoten signature blade

Met het Dutch Diamond Edition Package maakt de XKR een onuitwisbare indruk. De meerprijs ten opzichte van het XKR Diamond Edition Package bedraagt ⬠2.500,-.

Luxury Sport Interieur: superieure luxe

Het Luxury Sport interieur, standaard op de Diamond Edition modellen en optioneel op de andere XK en XKR-uitvoeringen, is zeer veelomvattend:


* stoelen bekleed met zacht gelooid leder


* stoelen16-voudig elektrisch verstelbaar inclusief 4-voudig verstelbare lendensteunen


* verstelbare zittingen


* 2-voudig verstelbare rompsteunen en handmatig verstelbare hoofdsteunen


* middenbaan in geperforeerd leder


* deurpanelen, zijpanelen, instrumentenpaneel en middenconsole eveneens bekleed met luxueus zacht gelooid leder voorzien van dubbele stiksels in een contrasterende kleur

Jaguar Smart Entry System: toppunt van gebruiksgemak

Met het Jaguar Smart Entry System, standaard op de Diamond Edition modellen en optioneel op de andere XK en XKR-uitvoeringen, kan de bestuurder de Jaguar Smart Key in jaszak of tas houden; de portieren ontgrendelen automatisch wanneer de portiergreep wordt bediend. Om de XK af te sluiten is een eenvoudige druk op een knop op de portiergreep voldoende.

Jaguar XK: zestig jaar een fenomeen

De Jaguar XK120 was de eerste XK: deze beleefde in 1948 zijn wereldpremière op de London Motor Show. De nu zeer kostbare klassieker maakte veel indruk door zijn mooie vormgeving en de splinternieuwe XK-motor, die de auto zeer indrukwekkende prestaties gaf: het getal 120 in de typeaanduiding verwijst naar de destijds ongehoord hoge topsnelheid in miles per hour, overeenkomend met bijna 200 km/h. De zescilinder XK-motor heeft tot in de jaren negentig een groot aantal Jaguar-modellen aangedreven. De actuele XK en XKR hebben krachtige V8-motoren.