Stadsdeel Amsterdam-Noord

Participatieteam stadsdeel Amsterdam-Noord wint PaFemme Award 2008

Het Participatieteam Amsterdam-Noord heeft op 24 juni 2008 uit handen van Jan van Dommelen de PaFemme Award ontvangen en is daarmee uitgeroepen tot het beste P-team van Nederland in 2008.

PaFemme reikt deze prijs jaarlijks uit aan een `P-team van het jaar'. De prijs is een blijk van waardering voor de inventiviteit, betrokkenheid, talenten en effictiviteit van de P-teams. Portefeuillehouder Kees Diepeveen liet in een eerste reactie weten: "Dit nieuws maakt mijn hele dag goed. Ik ben ongelooflijk trots op ons P-team uit Noord! Iedereen die hieraan heeft bijgedragen een groot compliment."

Het Participatieteam Amsterdam-Noord is op 10 maart 2007 van start gegaan met als eerste doel, het voor vrouwen makkelijker te maken om werk of een stageplaats te vinden. Organisaties hebben hiertoe hun eisen bijgesteld en aangepast aan de praktijk van de vrouwen. Op 29 mei 2008 sloot het P-team het succesvolle scholings- en werkgelegenheidsproject `Een bus vol vrouwen' feestelijk af met een bustoer langs verschillende werkgevers in het stadsdeel. PaFemme heeft de inspanningen van het P-team van Amsterdam-Noord beloond met een oorkonde en een bedrag van EUR 15.000.

De jury voor de Pa Femme Award 2008 bestond uit: o Hans Dijkstal (voormalig lid commissie PaVEM, lid Raad van Advies stichting PaFemme)
o Ronald van der Giessen (directeur Oranje Fonds) o Jan van Dommelen (waarnemend directeur arbeidsmarkt - Ministerie van Sociale Zaken)
o Kamila El Morabit (voorzitter P-team Maastricht) o Ferdi Licher (directeur Emancipatiebeleid Ministerie OC&W)

De selectiecriteria die de jury heeft gehanteerd zijn: o Hoe goed is het team georganiseerd?
o betrokkenheid en de gedrevenheid met het onderwerp o creativiteit
o inventiviteit van de projecten.

Meer informatie over PaFemme vindt u op: www.pafemme.nl