PvdA Rotterdam


Vr 4 Jul 2008
Snel programma Jongerenhoofdstad 2009

In 2009 is Rotterdam, op initiatief van de PvdA, de eerste Europese Jongerenhoofdstad. PvdA-raadslid Jacqueline de Jong maakte gisteren in de raadsvergadering haar zorgen kenbaar over de voortgang van het project. Zij had al in 2006 gevraagd om ruim van te voren met een goed programma te komen, zodat de Jongerenhoofdstad goed kan worden gepromoot in binnen- en buitenland.

Nog geen programma
Nu, juni 2008, is nog steeds geen programmering bekend. De tijd begint te dringen. Het is nu tijd om flinke stappen vooruit te maken. Ik wil binnen een week een programmering zien, zei De Jong. Alle andere partijen in de raad delen de zorgen en de roep om actie.

Wethouder afwezig
Cultuurwethouder Kaya was helaas afwezig. Wethouder Geluk antwoordde in zijn plaats dat het stadsbestuur al eerder was doordrongen van de zorgen in de gemeenteraad. Hij kon echter niet beloven dat volgende week een concreet programma klaar is.

Krachttermen
De onduidelijkheid over het programma leidde tot een aantal krachttermen vanuit de raad. Van misschien moeten we de stekker eruit trekken (VVD) tot in plaats van Jongerenhoofdstad afblazen, moeten we de wethouder wegblazen (SP).

Voor de zomervakantie
De gehele raad wil in ieder geval dat de programmering voor 2009 snel bekend wordt. Wethouder Geluk zegde uiteindelijk toe dat het stadsbestuur dinsdag over de programmering zal vergaderen en dat de programmering voor de zomervakantie bekend wordt.