Gemeente Emmen

Inzet combinatiefunctionarissen moet sport en cultuur stimuleren

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Emmen heeft besloten om combinatiefunctionarissen in te zetten om sport en cultuur te stimuleren onder de jeugd van Emmen.

De rijksoverheid heeft een bijdrage beschikbaar gesteld onder de naam Impuls Brede Scholen, sport en cultuur die zich richt op het realiseren van combinatiefuncties. Combinatiefuncties zijn functies waarbij een werknemer in dienst is van één werkgever, maar werkzaam is op minstens twee van de volgende terreinen: primair/ voortgezet onderwijs, sport en cultuur. Het doel van combinatiefuncties is om meer sport- en cultuuraanbod voor leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs te krijgen. Ook de uitbreiding en ontwikkeling van Brede Scholen en de versterking van sportverenigingen wordt hiermee bewerkstelligt. De gemeente Emmen heeft samen met nog 30 andere gemeenten besloten van deze rijksbijdrage gebruik te maken. De gemeente Emmen zet in 2008 al 8 (8 fulltime equivalent (fte)) combinatiefunctionarissen in (tot uiteindelijk 17,2 fte in 2012) via deze impuls.

De eerste combinatiefunctionarissen (7,5 fte) Onderwijs & Sport worden

ingezet om:

* uitvoering te geven aan een vangnet voor niet vanzelfsprekende bewegers;

* samen met het sportteam in wijken/dorpen tijdens en na school bewegingsactiviteiten uit te voeren;

* sportverenigingen in wijken/ dorpen te versterken;
* de motorische ontwikkeling van 2 tot 16 jarigen te stimuleren en te beïnvloeden;

* preventief overgewicht in wijken/dorpen en scholen tegen te gaan.

De resterende 0,5 fte wordt ingezet ten behoeve van Onderwijs & Cultuur. Deze combinatiefunctionaris zal kennismaking met actieve beoefening van kunst & cultuur gaan bevorderen. De combinatiefunctionarissen worden in eerste instantie voor de aanloopperiode van 2 jaar in gemeentelijke dienst genomen. Organisatorisch worden zij ondergebracht bij de dienst Bedrijven/ afdeling Sport van de gemeente Emmen.