Ministerie van Financiën

Gezamenlijke handhavingscontrole Tilburg

nieuwsbericht | 04-07-2008 | Directie Voorlichting
De Belastingdienst Oost-Brabant heeft in samenwerking met de gemeente Tilburg, de politie Midden- en West-Brabant afgelopen donderdag in Tilburg gezamenlijke controles uitgevoerd bij zes ondernemingen die hennepgerelateerde producten verkopen (waaronder growshops). Tijdens deze gezamenlijke actie werden de eigenaren onder andere gecontroleerd op hun administratieve en fiscale verplichtingen, het naleven van de gemeentelijke regels en voorschriften, het veroorzaken van overlast en op overtreding van de Opiumwet. Vorig jaar oktober werden in Tilburg in het kader van deze handhaving 23 growshops door het team gecontroleerd.

Belastingdienst

Op twee adressen heeft de Belastingdienst een totaalbedrag van EUR 19.623,- aan belastingschuld geïnd. Bij een onderneming is beslag gelegd op de inventaris in verband met een belastingschuld van ongeveer EUR 5.400,-. Daarnaast heeft de Belastingdienst bij twee adressen geconstateerd dat de boekhouding ontbrak waarmee er niet voldaan werd aan de administratieve en fiscale verplichtingen. Hiervoor zijn waarschuwingen uitgedeeld, waarbij de Belastingdienst zich zal beraden op het instellen van boekenonderzoeken.

Gemeente

De gemeente Tilburg heeft op twee adressen vastgesteld dat de brandveiligheid niet in orde was. Daarnaast constateerde de gemeente bij een eigenaar overtreding van de Wet Milieubeheer. De gemeente Tilburg gaat de eigenaren aanspreken op deze overtredingen.

Politie

De politie heeft op een adres ongeveer 40 XTC-pillen aangetroffen en een houten voorwerp dat leek op een wapenstok. Op een ander adres werd een kleine hoeveelheid hennep aangetroffen. De politie Midden- en West-Brabant maakt een procesverbaal op.

Zie ook

Zie het origineel


* Honderden kilo's hennep gevonden bij growshops Tilburg
* Dossier Uitvoering


* Laatst aangepast: 04-07-2008