Vereniging van Recreatieondernemers Nederland

Succesvolle evaluatie NORT Rivierenland

NORT Gelderland-Rivierenland heeft met een evaluatieverslag de resultaten van de projecten in Rivierenland over 2006 en 2007 bekend gemaakt. Het rapport schetst een positief beeld van de ontwikkelingen.

In de regio Rivierenland wordt op individueel bedrijfsniveau kwaliteitsverbetering en groei gerealiseerd, zo blijkt uit de evaluatie. Ook zoekt men steeds vaker de samenwerking met andere ondernemers, overheden en organisaties. NORT organiseerde bovendien collectieve projecten, zoals de diverse scholingsonderdelen. NORT-consulent Johan Kaspers initieerde drie samenwerkingsverbanden in de verschillende branches, waarbij in alle gevallen kennisuitwisseling en gezamenlijke promotie plaats heeft gevonden. Regiomanager Ivo Gelsing van RECRON is zeer tevreden: âNORT heeft aangetoond een grote meerwaarde te leveren voor de recreatiesector in het Rivierengebied. De rivierenlandgemeenten onderkennen het belang van toerisme en recreatie voor de regio als gevolg van het NORT project.â
NORT Gelderland is een initiatief van de brancheorganisaties HISWA Vereniging, RECRON en Koninklijk Horeca Nederland en wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland, de Europese Unie en de Kamers van Koophandel.