Gemeente Wijk bij Duurstede

Willem van Dijk exposeert in het gemeentehuis!

Willem van Dijk exposeert van vrijdag 4 tot vrijdag 25 juli in de hal van het gemeentehuis. De expositie bestaat uit verschillende kunstwerken op het gebied van steenhouwwerk en beeldhouwkunst.

Toen de heer Van Dijk in 2006 in de VUT kwam, begon hij zich af te vragen: "Wat ga ik met mijn vrije tijd doen?". Eerst dacht hij aan houtsnijden, een materiaal dat goed voor handen was, maar toch heeft Willem van Dijk gekozen om in steen te kappen, mede door gesprekken met beeld- en steenhouwers.

In het winterprogramma van het Wijks Atelier 2006/2007 heeft hij vervolgens een cursus beeldhouwen gevolgd bij Guus Jooss. Dit smaakte naar meer! In het voorjaar van 2006 heeft Willem van Dijk nog een week op hei bij Guus gewerkt. Het eerste werk van deze serie, die te zien is tijdens de expositie, is daar gemaakt.

"Het werken met steen vergt volharding en inzicht in het materiaal, tegenslagen zoals aders en andere onverwachte breuken maakt het werken in steen voor mij iedere keer weer een nieuwe uitdaging", aldus Willem van Dijk.

Bent u benieuwd geworden naar de kunstwerken? Kom dan gerust een kijkje nemen in de hal van het gemeentehuis.