Politie Noord- en Oost Gelderland

Putten/Ermelo/Harderwijk - bestuurders onder invloed

De politie heeft donderdag en vrijdag 4 juli in Putten, Ermelo en Harderwijk drie automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Van één hen is het rijbewijs ingevorderd.

De eerste aanhouding vond rond 21.00 uur op de Stationsplein in Harderwijk plaats. Een 60-jarige bestuurder uit Nijkerk werd aangehouden na een telefonische melding over het feit dat de man mogelijk onder invloed reed. De man blies op het ademanalyseapparaat 0,9 promille. Hij kreeg een boete en een rijverbod van enkele uren

Op de Garderenseweg in Putten werd een 21-jarige man uit Putten rond 01.00 uur staande gehouden tijdens een alcoholcontrole. De bestuurder blies 0,5 promille en hij bleek ook beginnend bestuurder te zijn. Hij kreeg een boete en een rijverbod van enkele uren.

Enkele uren later rond 04.30 uur hield de politie een 39-jarige bestuurder uit Ermelo op de Putterweg in Ermelo aan. De verdachte weigerde tot twee keer toe een ademanalyse te ondergaan en hierop heeft de politie zijn rijbewijs ingevorderd. De man bleek ook nog openstaande boetes te hebben.Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Nunspeet - overval op videotheek

Twee onbekende mannen hebben donderdagavond 3 juli op de Laan in Nunspeet in een videotheek overvallen. De mannen zijn er met een onbekende geldbedrag vandoor gegaan. De politie is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844.

De niet-vermomde daders overvielen rond 19.30 uur de videotheek. Daar waren een personeelslid en enkele klanten aanwezig. De mannen waren in het bezit van een steekvoorwerp. Vervolgens zijn de overvallers er vandoor gegaan met een onbekend geldbedrag en zij zijn daarna gevlucht met een donkerkleurige auto.

De politie is een onderzoek gestart en slachtofferhulp wordt de betrokkenen in kennis ingesteld. Getuigen kunnen contact opnemen via 0900 - 8844.

Wezep - verkeersongeval op de Zuiderzeestraatweg

Een 42-jarige man uit Wezep en een 23-jarige plaatsgenoot raakten donderdagmiddag 3 juli betrokken bij een aanrijding op de Zuiderzeestraatweg. De 42-jarige man is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De aanrijding gebeurde rond 16.30 uur. De 23-jarige automobilist uit Wezep zag de auto van de 42-jarige stilstaan maar kon zijn voertuig niet tijdig tot stilstand brengen. Hierdoor ontstond er een aanrijding. De inzittende van de 42-jarige man liep geen letstel op, maar hij assisteerde samen met het ambulancepersoneel om de bestuurder vanwege zijn nekklachten gestabiliseerd uit de auto te krijgen.

Harderwijk - zakkenrollerij

De politie waarschuwt het winkelend publiek voor zakkenrollers in het centrum van Harderwijk. De afgelopen vier werken zijn er al diverse meldingen van gedupeerden binnengekomen die slachtoffer zijn geworden van zakkenrollerij.

De politie heeft al een tiental aangiften van gedupeerden opgenomen. De meeste feiten vinden plaats in de Donkerstraat. In sommige gevallen wordt de portemonnee uit de tas gehaald die in een winkelwagentje staat. In andere gevallen liep het slachtoffer met een geopende tas en is kans gezien de portemonnee eruit te vissen. De politie adviseert op www.politie.nl hoe men zakkenrollen kan voorkomen. Inmiddels is de politie een onderzoek gestart.

Ermelo - eigenaar jas gezocht

De politie heeft op 19 juni 2008 een verdachte aangehouden voor het stelen van een jas tijdens Multipop in Ermelo. De eigenaar van de jas onbekend. De politie roept de eigenaar van de jas op of getuigen op die mogelijk meer duidelijkheid over de eigenaar kunnen geven.

Van de diefstal van de jas is tot op heden geen aangifte gedaan. De politie roept de eigenaar of getuigen die de betreffende eigenaar kennen contact op te nemen met de politie. De jas zat op de bagagedrager van een fiets. Het gaat om een beige jas merk Bleu Coast. Deze jas heeft een blauwe kraag en een capuchon. De jas heeft een zwarte ritssluiting met daarover heen een rij met drukknopen. Het telefoonnummer van de politie is 0900 - 8844

Harderwijk - getuigenoproep

De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van ijzer vanaf een gemeenteterrein aan de Plaggenweg in Harderwijk. Zij zoekt getuigen die meer informatie kunnen geven.

De diefstal vond op vrijdag 27 juni tussen 1`4.30 en 15.10 uur plaats. Er is een auto met aanhanger gezien, waarvan de inzittenden mogelijk voor de diefstal verantwoordelijk zijn. Men heeft onder meer een ijzeren wandklimrek en los ijzer gestolen. Mensen die meer informatie over de diefstal hebben, kunnen bellen met 0900 - 8844.

Putten - gedupeerde bezorgt politie taart

Een gedupeerde wiens auto in de Koninginnenacht van 30 april j.l. werd beschadigd, was zo tevreden dat de politie de verdachten had aangehouden, dat hij een taart op het politiebureau bezorgde. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Het incident deed zich op 30 april rond 02.15 uur voor op de Engweg in Putten. De gedupeerde reed ter hoogte van de rotonde en zag een groepje jongeren lopen. Eén van hen gooide plotseling een fiets voor de auto. De fiets raakte beschadigd en de jongeman begon de bestuurder uit te schelden. Om problemen te voorkomen reed de man weg, waarbij een spiegel van z'n auto werd getrapt. Een andere jongen bracht ook nog een vernieling aan.

De politie heeft in de afgelopen periode een onderzoek ingesteld en verhoorde meerdere jongelui. Tegen twee jongens van 18 en 20 jaar uit Putten wordt proces-verbaal opgemaakt.

De gedupeerde was zo blij met de oplossing dat hij een taart op het politiebureau bezorgde. En niet zomaar een taart......


---- --
---