Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 4 juli 2007

YVON JASPERS MAAKT OVER MIJN LIJK VOOR BNN

Presentarice Yvon Jaspers gaat een jaar lang vijf ongeneeslijk zieke jongeren volgen in het BNN-programma Over Mijn Lijk. Het programma zal in het voorjaar van 2010 te zien zijn op Nederland 1. Yvon Jaspers blijft voor de KRO Boer Zoekt Vrouw en andere programma's maken, maar maakt graag ruimte voor dit project.

Yvon Jaspers: 'Ik ben vanaf de allereerste uitzending in 2006 gegrepen door dit programma. Als een uitzending afgelopen was kon ik het niet laten om Patrick te bellen en te vragen hoe het nu met de mensen ging. Het liet me als kijker al niet los. Zo eerlijk, zo open, zo ontroerend. Maar tegelijk ook vrolijk, confronterend en heel vaak grappig. Ik ben heel vereerd dat ik het stokje van Patrick over mag nemen. Als mensen mij vroegen wat ik nog ooit wilde maken, was 'Over Mijn Lijk' het antwoord.'

In de twee eerdere edities van Over Mijn Lijk was Patrick Lodiers de interviewer, maar hij vond een vervolg te zwaar. Over zijn opvolgster: 'Yvon is een bijzonder televisiemaakster, maar belangrijker is dat ze zelf aangaf dat ze heel graag Over Mijn Lijk wilde maken. Want al ben je nog zo goed in je werk, dit programma is heel vaak geen werk maar raakt je juist privé. En daarin heb ik tien heel bijzondere mensen leren kennen. Maar ik ben er ook veel teveel verloren. Daarom is het voor mij genoeg. Ik vind wel dat deze volle verhalen verteld moeten blijven worden: verhalen, vol van hoop en levenslust! En vooral vol mooie mensen!!

De komende tijd wordt gezocht naar vijf jonge mensen en daarna zal Yvon een jaar lang bezig zijn met de opnamen. Over Mijn Lijk was met een 8.5 ook afgelopen jaar weer het hoogst gewaardeerde televisieprogramma van de publieke omroep: het publiek gaf het een rapportcijfer 8.5. De nieuwe reeks wordt wederom geproduceerd door Skyhigh TV.