Gemeente Zwolle

Voorbereidende werkzaamheden nieuwbouw Herberg van start

Datum uitgave persbericht: 04-07-2008

De voorbereidende werkzaamheden voor de nieuwbouw van de voorziening voor dak- en thuislozen De Herberg aan de Nijverheidstraat gaan volgende week van start. Begonnen wordt met het verwijderen van een fietsenstalling van het Deltion College van het terrein.

Nadat de klankbordgroep De Herberg dit voorjaar positief gereageerd heeft op de ontwerpschetsen voor de nieuwbouw van De Herberg en de inrichting van het openbaar gebied rondom het gebouw, heeft de Stichting De Herberg het ontwerp verder uitgewerkt en is inmiddels een bouwaanvraag ingediend bij de gemeente. De gemeente gaat nu werkzaamheden uitvoeren om de kavel bouwrijp te maken.

Verwijderen van golfplaten

Volgende week, de week van 7 juli 2008 wordt een fietsenstalling op het terrein aan de Nijverheidstraat gesloopt. Omdat de golfplaten die daar als dakbedekking op liggen asbesthoudend zijn, wordt het verwijderen daarvan uitgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf.

Fietsklemmen

De fietsklemmen worden elders langs de Nijverheidstraat teruggeplaatst. Naar verwachting zal de school aan de Nijverheidstraat nog tot eind van dit jaar bij Deltion in gebruik blijven. De start van de bouw van de Herberg staat voor september/ oktober 2008 gepland.