Politie Gelderland-Midden

Regionaal

Ouder echtpaar bedreigd en bestolen in Rozendaal

Politieonderzoek direct gestart, getuigenoproep !

ROZENDAAL - Een ouder echtpaar is vrijdagavond 4 juli het slachtoffer geworden van bedreiging en een brutale diefstal. Rond 18.00 uur kreeg de man die in zijn eigen tuin werkte, ongevraagd hulp aangeboden van twee blanke mannen. Toen hij deze hulp afsloeg, bedreigden zij de man met een wapen. Ook werd de man geslagen. Daarop liepen de twee mannen de woning van het echtpaar aan de Baron van Pallandtlaan binnen, waar zij geld eisten. Na een bedrag buit gemaakt te hebben (de hoogte van dit bedrag is wel bekend, maar wordt om tactische redenen niet genoemd) vertrokken de twee, waarschijnlijk in de richting van De Genestetlaan. Nadere bijzonderheden over de vluchtroute ontbreken.

Door de klap is het slachtoffer gewond geraakt. Hij heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen, waarna hij weer naar huis kon. De politie sluit niet uit dat er mensen zijn die deze twee mannen aan het begin van de avond in de omgeving van de Baron van Pallandtlaan, de De Genestetlaan of elders in Rozendaal hebben gezien. In dat geval wil de politie graag contact met deze getuigen.

Signalement
De twee mannen staan - zo zegt het slachtoffer - plotseling bij hem in de voortuin. Daarna gaan zij met hem de woning in, waar zijn vrouw wordt geroepen. Beiden worden vervolgens bedreigd en er wordt geld geeist. De hevig geschrokken echtelieden hebben een signalement van hun belagers.

Het zou gaan om 2 blanke mannen, die duidelijk in lengte van elkaar verschillen.
De jongste verdachte is ongeveer 20 jaar oud. Hij is ook de kleinste van de twee, ongeveer 1.65 meter lang. Hij zou een lichtbruine baseballpet hebben gedragen en lichte kleding.

De andere verdachte is ongeveer 23 tot 25 jaar oud. Hij droeg een donker gekleurde baseballpet met een grote klep. De pet was donker gekleurd.

Onderzoek
De politie is direct een onderzoek gestart. Inmiddels is er een aangifte op genomen en wordt naar getuigen gezocht. Mensen die iets verdachts hebben gezien op vrijdagavond 4 juli rond 18.00 uur worden verzocht contact met de politie op te nemen. Dit kan onder nummer 0900
- 8844. Ook getuigen die menen de lange en de kortere verdachten elders gezien te hebben worden verzocht contact met de politie op te nemen. Heeft u niets gezien, maar beschikt u wel over informatie rond deze overval, laat het dan ook aan de politie weten. Wellicht sluit uw informatie aan op al eerder verzamelde informatie. Moet uw melding per sé anoniem blijven, neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 - 7000.