Ingezonden persbericht

Vragen PvdA aan ministeries WWI en BiZa over overlast wooneigenaren van huizen in particulier bezit

Vragen van de leden Kuiken en Depla (beiden PvdA) aan de ministers van Wonen, Wijken en Integratie en van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

over de aanpak van overlast door woningeigenaren en huurders van woningen in particulier bezit.

* Heeft u kennis genomen van de vragen over woonoverlast gesteld op 30 juni 2008 door de gemeenteraadsfractie van de PvdA in Rotterdam aan het college van B&W?
* Heeft u cijfers over het veroorzaken van overlast in de eigen woonomgeving, uitgesplitst naar huurders van woningen van woningbouwcorporaties, huurders van woningen in particulier bezit en eigenaren van woningen?
* Deelt u onze opvatting dat ook wooneigenaren recht hebben op ongestoord woongenot en beschermd moeten worden tegen extreme woonoverlast?
* Kan artikel 174a van de Gemeentewet worden gebruikt om overlast door woningeigenaren aan te pakken door middel van een (tijdelijke) uithuisplaatsing? Zo nee, bent u bereidt tot aanvullende wetgeving te komen om (tijdelijke) uithuisplaatsing wel mogelijk te maken?
*
* Zijn er naast artikel 174a van de Gemeentewet nog andere instrumenten die gemeenten in kunnen zetten tegen overlast door woningeigenaren of huurders in de particuliere sector? Zo ja, welke?
* Ziet u mogelijkheden om de door de PvdA voorgestelde veelplegersaanpak voor overlastgevenden (stelselmatige aanpak van notoire overlastgevenden) ook ter bestrijding van woonoverlast door eigenaren en huurders in de particuliere sector in te zetten?

Informatie uit de Tweede Kamer gecombineerd met achtergronddossiers en het laatste politieke nieuws.
Informatie ter oriëntatie op een bezoek, uitleg over hoe wetten tot stand komen en een rondgang door de geschiedenis van de Staten-Generaal.
Kijk nu op www.tweedekamer.nl