Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB
Kwart eeuw Op Pad met extra dik nummer

Den Haag, 4 juli 2008

Binnen een kwart eeuw transformeert de 'geiten wollen sok' tot een strak geklede buitensporter, laat hij tent en brander steeds vaker thuis en wijst zijn gps hem overal de weg. Buitensportmagazine Op Pad (begonnen als een uitgave voor actieve tentkampeerders) verschijnt vandaag met een extra dik nummer waarin extra veel verhalen en uiteraard een overzicht van de belangrijkste trends in de buitensport van de voorbije 25 jaar.

De redactie zet de mislukkingen en de doorbraken in de buitensport op een rij. Van katoenen noktent tot lichtgewicht koepeltje. Van ladderframerugzakken tot modellen die de anatomie van het lichaam volgen.

Op Pad besteedt verder aandacht aan de mythe van de afritsbroek, sinds 1991 op de Nederlandse markt. Op zoek naar het geheim van de afritsbroek. Wie heeft er geen en waarom niet?

Bovendien is er aandacht voor een Lezers Top 100 van wandel- en fietsroutes met op nummer 1) het 380 km lange Trekvogelpad van Bergen (NH) naar Enschede.

Op nummer 2) fietsen van Amsterdam naar Barcelona en op nummer 3) Grand Randonnée 5 wandelen van Hoek van Holland naar Nice. Nummer 4) is de North Sea Cycle Route, fietsen langs de Noordzee door zeven Europese landen. Nummer 5) is de Grand Randonnée 20 op Corsica.

Ook deed Op Pad een koekjestest. Welke leveren de meeste energie? En welke smaken het lekkerst en wat zijn de alternatieven. Maar liefst 24 soorten koekjes zijn de maat genomen.

Meer informatie is te vinden op oppad.nl.

Noot voor de pers:

088-269 6239 (Annelies Tichelaar)
088-269 6288 (Markus van Tol)
088-269 6254 (Ad Vonk)
088-269 7803 (fax)
Persdienst ANWB