Grootste mosselpan ter wereld en meer op het Slokdarmfestival

01/07/2008 08:30

Stichting Slokdarm festival

Nederland raakt aan de kook

Zuid-Nederland staat op het punt om over te koken van waanzin. Woeste lui vieren zich met stokken bot op vrachtwagens, een pianist drijft zichzelf tot het uiterste en slaat toetsen aan tot hij erbij neervalt, koks slaan volledig door en slepen mosselen aan die alleen passen in de grootste pan ter wereld, van maar liefst 2,5 bij 2,3 meter, iedereen zal zijn vingers erbij aflikken.

Wie op 4 juli niet direct achterover slaat van verbazing mag zich drie dagen lang verheugen op het gratis Slokdarmfestival in Veghel. Want Nederland staat aan de vooravond van een Cultureel en Culinair Kookpunt. Op 4, 5 en 6 juli haalt het Brabantse Veghel alles uit de kast voor weer een bruisend Slokdarmfestival. Iedereen zal dus weer de culturele en culinaire grenzen opzoeken om deze vervolgens ver achter zich te laten.

U vraagt wie 'iedereen' is? Iedereen is gewoon iedereen. Van sterren als VanVelzen en Wibi Soerjadi tot getalenteerde acteurs, musici, koks, kunstenaars, lellebellen en de gewone burger met genoeg ballen om het podium te bestijgen. Voor de goede orde hebben alle deelnemers welgeteld één regel meegekregen: er zijn geen regels, zolang het publiek maar kan likkebaarden.

Tijdens de voorgaande edities in 2004 en 2006 volgden duizenden mensen uit heel Nederland de scherpe geur van het festival. Om voor te dringen in alle drukte, om drie dagen lang het boordevolle programma uit het hoofd te leren, maar vooral om te ervaren dat alle zintuigen tegelijkertijd tot het uiterste worden geprikkeld. Een impressie van de voorgaande edities vindt u op www.slokdarmfestival.nl.

Het Slokdarmfestival in Veghel is gratis toegankelijk en vindt plaats van vrijdag 4 tot en met zondag 6 juli. Meer informatie kunt u aanvragen via telefoonnummer (0413) 35 35 40.





http://www.slokdarmfestival.nl/html/