Weekblad Groenten & Fruit gaat op zoek naar de lekkerste aardbei

02/07/2008 09:04

Reed Business

Weekblad Groenten & Fruit gaat op zoek naar de lekkerste aardbei

Weekblad Groenten & Fruit organiseert aanstaande vrijdag een smaaktest voor aardbeienrassen in themapark 'Het Aardbeienland' in Horst. In de ochtend is er een publieksproeverij, waar bezoekers kunnen aangeven welke aardbeien ze het lekkerste vinden. 's Middag is er een smaaktest met een deskundig panel. Aardbeien zijn gezond, goed voor de dorst, zien er mooi uit maar wat de smaak betreft moet je ze echt proeven. Op het oog kun je niet zien wat de smaak van een aardbei zal zijn.

De publieksproeverij wordt in de ochtend gehouden met drie gangbare rassen. Het panel gaat 10 verschillende aardbeienrassen beoordelen, waaronder bekende rassen en minder bekende variëteiten die in de toekomst mogelijk voet aan de grond krijgen vanwege hun specifieke smaakeigenschappen. Het panel bestaat uit echte smaakexperts. Deskundige die dagelijks met smaak en smaakverschillen bezig zijn of die hun sporen ruim hebben verdiend met voedingsproducten die qua smaak boven het gangbare niveau

uitstijgen.

De resultaten van het panelonderzoek en de publieksenqu(ee)te komen op de sites van Groenten & Fruit en Vakblad AGF, en in de beide bladen te staan. Weekblad Groenten & Fruit heeft zo langzamerhand een naam hoog te houden op het gebied van smaakonderzoek: al eerder zijn verschillende rassen spruiten, appels en tomaten over de tong gegaan.

Aanvullende informatie:

De bijeenkomst is op vrijdag 4 juli aanstaande in

Het Aardbeienland (www.aardbeienland.nl) Kreuzelweg 3, Horst.

Aanvang publieksproeverij in de loop van de ochtend

Aanvang panelbijeenkomst 14.00 uur, start smaaktest 14.30 uur.





http://www.weekbladgroentenenfruit.nl