Time : 10:34:00
Date : 02 July 2008
Sender Name: Emakina

VW EscapeTV nu ook op TMF en MCM België

BRUSSEL, 1 JULI 2008 - VW EscapeTV, de eerste televisiezender die specifiek voor podcasting gecreëerd werd, maakt vanaf aanstaande vrijdag zijn opwachting op TMF en MCM België. Voor de eerste keer in de Belgische televisiegeschiedenis maakt een WebTV de overstap naar het kleine scherm.

VW EscapeTV zal tussen 4 juli en 28 december wekelijks worden uitgezonden, er zijn in totaal 26 afleveringen op verschillende tijdstippen van de dag: iedere vrijdag omstreeks 21.30 uur, op zaterdag om 19.50 uur en op zondag omstreeks 16.25 uur

VW EscapeTV is een magazine voor 18- tot 28-jarigen, met reportages en interviews met bekende personen uit de wereld van de muziek, de film, videospellen en extreme sporten...

Op TMF komen onder andere volgende onderwerpen aan bod:
- Exclusieve interviews met Justice, Mintzkov, Gabriel Rios, Hot Chip, Adriaan Van den Hoof, Chromeo, the dø,...

- Achter de schermen bij de volgende animatiefilm "Paniek in het dorp" van de Belgen Patar en Aubier, een videogame, drie dagen verslaggeving vanop het festival Les Ardentes in Luik,...
- Reportages over basejumping, kitesurfing, en downhill-mountainbiking

Aan het stuur van de uitzendingen staan Dieter Vanthournout en Werner Spelkens en Raphaël Charlier (ex-omroeper bij Pure FM) en Anita Lixel bij MCM..

VW EscapeTV is een productie van Volkswagen (in samenwerking met interactieve bureau Emakina) en de eerste televisiezender die specifiek ontworpen is voor podcasting (videodownloads op aanvraag). Door een abonnement te nemen op de verschillende rubrieken van www.vwescape.tv kan de kijker zijn eigen uitzending à la carte samenstellen en bekijken via internet, maar eveneens op iPod, gsm of Playstation Portable,... Het concept werd gelanceerd in 2006 en sleepte intussen al meerdere internationale prijzen in de wacht.

"Met VW EscapeTV heeft Volkswagen een pioniersrol gespeeld op het vlak van nieuwe televisievormen", benadrukt Jean-Marc Ponteville, pr-manager van Volkswagen België. "Voortaan wordt dit oorspronkelijk voor de alternatieve media ontwikkelde project ook uitgezonden via de traditionele televisie. Dat is een teken van de technologische evolutie en van nieuwe manieren van televisiekijken als -gevolg van die veranderingen."

Meer informatie?

Jean-Marc Ponteville
Pr-manager Volkswagen
Tel. : 02/536.50.36
E-mail : jean-marc.ponteville@dieteren.be

Olivier De Doncker
Communication Manager Emakina
GSM : 0473/96.93.37
E-mail : odo@emakina.com

De Volkswagen-groep
De Volkswagen-groep, waarvan de hoofdzetel in Wolfsburg gevestigd is, is een van de grootste autofabrikanten ter wereld en is marktleider in West-Europa. Wereldwijd werken er ongeveer 329.300 mensen. In 2007 hebben de 8 merken van de Groep (het zijn er inmiddels 9) gemiddeld 17.023 voertuigen per dag gefabriceerd op 48 locaties en hebben ze, verspreid over 154 landen, 6,189 miljoen voertuigen geleverd. In 2007 bedroeg de omzet van de Groep 108,897 miljard euro.

De merken van de Volkswagen-groep zijn Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Nutzfahrzeuge (Volkswagen bedrijfsvoertuigen), Bentley, Bugatti, Lamborghini en Scania.

Over Emakina
Het in 2001 opgerichte Emakina is uitgegroeid tot het belangrijkste onafhankelijke interactieve agentschap in België. Emakina biedt haar diensten op vlak van advies, creatie, design en technologie aan vele nationale en internationale klanten aan, zoals Fortis, Proximus, D'Ieteren, Electrabel, Total, Brussels Airlines of Wrangler. Sinds 7 juli 2006 is Emakina een beursgenoteerd bedrijf op Alternext, het segment van Euronext voorbehouden aan KMO in sterke groei (mnemo: ALEMK).

URL: http://www.mcmbe.tv/ http://www.tmf.be/
http://www.vwescape.tv

Link to Press Release - FR Link to Press Release - NL