Gemeente Rotterdam

2 juli 2008

Wethouder Karakus maakt winnaars 'topappartementen voor topstudenten' bekend Wethouder Hamit Karakus (Wonen en Ruimtelijke Ordening) maakt op vrijdag 4 juli samen met de onderwijsinstellingen Erasmus Universiteit, Hogeschool Rotterdam, Codarts en Hogeschool InHolland bekend welke afgestudeerde topstudenten in in aammerking komen voor een appartement in onder andere één van de woontorens de Compagnie, de Schiecentrale en de Hoge Heren. De wethouder riep onlangs bijna afgestudeerde Rotterdamse topstudenten op zich in te schrijven voor de jaarlijkse actie waarbij zij kans maken op één van de 15 topappartementen voor slechts 400 Euro per maand.

De normale huurprijs van de appartementen bedraagt circa 1200 Euro. Door de gemeente, verhuurders (PWS, Vesteda, Amvest, ING Real Estate en Manhave) en ontwikkelaars (LSI Project Investement, OVG projectontwikkeling, Dura Vermeer Bouw en Bouwfonds MAB Ontwikkeling) is een korting mogelijk gemaakt van 800 Euro per appartement. Met deze actie wil de gemeente Rotterdam op de kaart zetten als aantrekkelijke woonstad voor afgestudeerden. Alle studenten die genomineerd zijn hebben een uitnodiging ontvangen om de bijeenkomst bij te wonen waarop zij te horen krijgen of zij in aanmerking komen voor één van de 15 luxe appartementen.

Om de talenten, die wel voldoen aan de criteria maar op 4 juli buiten de boot blijken te vallen, te behouden voor de stad geeft Stadswonen deze afgestudeerden de mogelijkheid om met voorrang te reageren op het nieuwe wooncomplex aan de Snellinckstraat. De pers is van harte welkom om op vrijdag 4 juli bij het Strand aan de Maas aan het Leuvehoofd 5 de bekendmaking van de winnaars bij te wonen.

Programma
14.30 uur Inloop
15.00 uur Welkom door Beatriz Cueva
15.10 uur Introductie door wethouder Karakus
15.20 uur Ondertekenen convenant met (markt)partijen 15.35 uur Vervolg door Beatriz Cueva en wethouder Karakus 15.45 uur Bekendmaking winnaars
16.30 uur Afronden uitreiking

Noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam