Ingezonden persbericht


Persbericht:

Place du Tertre in Nederland. Opening 4 juli - 20.00 uur - Scheffersplein, Dordrecht

Het Franse Place du Tertre, gelegen in Montmartre Parijs, is wereldwijd bekend. Dordrecht is de eerste stad die dit populaire Franse culturele evenement voor zeven weken naar Nederland haalt. 4 juli a.s. om 20.00 uur wordt op het Scheffersplein te Dordrecht het Academica Place d'Ary geopend. De Dordtse wethouder van Economische Zaken Ferdinand van de Oever zal deze opening verzorgen middels het onthullen van een viertal kunstwerken en het 'Academica Place D'Ary'- straatnaambordje. Het Academica Place D'Ary is één van de noviteiten waarmee Dordrecht zich presenteert als festivalstad voor de zomer van 2008.

Op het Academica Place D'Ary komen gedurende zeven weekenden vele kunstmanifestaties aan bod. Schilders, tekenaars en beeldhouwers vormen permanent het decor, veelal geflankeerd door kunstenaars in keramiek, pastel en glastechniek. Naast deze kunstdisciplines zijn op het plein muzikanten, straattheateracts en films te bewonderen. Elk weekend staat in het thema van een specifiek land. Het eerste weekend is dat Italië. De stad Dordrecht verwacht dat toeristen uit geheel Nederland op dit evenement in het historische centrum zullen afkomen .

Virtuele impressie Academica Place D'Ary
Geïnteresseerden kunnen via de website www.dordrechttoer.nl een impressie krijgen van het Academica Place D'Ary. De website Dordrechttoer is opgezet om Dordrecht als toeristenstad te promoten. Geïnteresseerden kunnen op virtuele wijze via een zelf gekozen route door het historische centrum van Dordrecht lopen en straten in detail bekijken.

Einde persbericht

Klik hier voor de volledige programmering van het Academica Place D'Ary

Klik hier om via Dordrechttoer een impressie te krijgen van het Academica Place D'Ary

Voor meer informatie alsmede een mogelijkheid tot een interview kunt u contact opnemen met de hoofdorganisator van het Academica Place D'Ary: Herman Koekkoek via telefoonnummer: 06 - 43991561.