Gemeente Edam-Volendam

Resultaten WMO tevredenheidsonderzoek

In maart 2008 is een onderzoek gehouden onder Wmo-clienten van de gemeente Edam-Volendam naar de tevredenheid over de uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat de gebruikers behoorlijk tevreden zijn. Voor de aanvraagprocedure en levering van individuele voorzieningen (zoals bijvoorbeeld een rolstoel, scootmobiel, woonvoorziening), krijgt Edam-Volendam een 7,2. Voor hulp bij het huishouden, geven de WMO-gebruikers een 8,4.

De tevredenheid over de keuzemogelijkheden tussen aanbieders van zorg is groot, men is minder tevreden over de vervanging bij ziekte van de hulp. Voor de hulpmiddelen wordt gemiddeld een 7,1 gegeven. Bij het aanvullend openbaar vervoer is men over het onderdeel wachttijden het minst tevreden, terwijl men over de woonvoorziening het meest positief is.

De eindconclusie van het onderzoek is dat de ondersteuning aan de verwachtingen van de cliënten voldoet, cliënten zijn voorts overwegend positief over de mate waarin ondersteuning helpt bij het zelfstandig wonen en meedoen aan de maatschappij,

Het tevredenheidsonderzoek wordt jaarlijks uitgevoerd. Signalen die uit dit onderzoek naar voren komen kunnen aanleiding zijn om het gemeentelijk beleid aan te passen.

Tevens zal bij het opnieuw aanbesteden van zorgaanbieders en aanbieders van collectief vervoer rekening worden gehouden met de uitkomsten van de jaarlijks gehouden tevredenheidsonderzoeken.

Het `Rapport tevredenheid cliënten WMO Edam-Volendam' ligt ter inzage bij het WMO+ loket.