NEN


De Beaufort treedt af als voorzitter van NEN-normcommissies

donderdag 3 juli 2008, 11:35

De heer De Beaufort treedt na dertien jaar af als voorzitter van de NEN-normcommissie Afvalwatertechniek en de subcommissie Stuurgroep buitenriolering. 16 juni kreeg hij in Stadskasteel Oudaen te Utrecht de NEN-oorkonde uitgereikt voor al zijn inspanningen voor de normalisatie op de terreinen afvalwatertechniek en buitenriolering. De Beaufort kreeg de oorkonde overhandigd door prof. Pecher, voorzitter van de Europese normcommissie Wastewater engineering.

De heer De Beaufort heeft zich meer dan twintig jaar ingezet voor de normalisatie. Als directeur van de stichting RIONED zag hij meteen de toegevoegde waarde van normalisatie. In zijn rol als voorzitter van de normcommissie Afvalwatertechtniek en de subcommissie Stuurgroep buitenriolering, maar vooral in zijn rol als delegatieleider voor de Europese normcommissie Wastewater engineering, heeft hij Nederland internationaal op de kaart gezet.

Hij had een onuitwisbare bijdrage bij de totstandkoming van NEN-publicaties, zoals de Nederlandse praktijkrichtlijn NPR 3220 over Beheer en de normen NEN 3300 en NEN 3399 over respectievelijk Termen en definities en Classificatiesysteem bij visuele inspectie van riolen. Publicaties die als basis hebben gediend of dienen voor de ontwikkeling van Europese en ISO-normen.