Hoogheemraadschap van Rijnland


Oosteinderweg in Aalsmeer

Start baggerwerk kopsloten en Oosteinderweg in Aalsmeer

Begin juli start aannemer Verboon Maasland, in opdracht van de gemeente Aalsmeer, de provincie Noord Holland en het hoogheemraadschap van Rijnland met het baggeren van de kopsloten tussen de ringvaart en de Uiterweg en Oosteinderweg. Ook de Oosteinderwegsloot wordt gebaggerd. Half juni is gestart met de voorbereidende werkzaamheden. Eind november moet het werk klaar zijn.

De Oosteinderwegsloot wordt vanaf de Oosteinderweg gebaggerd. De werkzaamheden langs de Oosteinderweg worden met een rijdende afzetting aangegeven. De bagger wordt daar met vrachtwagens afgevoerd. Hier kunnen omwonenden enige hinder van ondervinden. Daarnaast wordt er vanuit percelen van eigenaren gewerkt. Hierover neemt de aannemer vroegtijdig contact op met de desbetreffende eigenaren om afspraken te maken.

Bij de kopsloten worden twee uitvoeringsmethodieken gebruikt. Bij de eerste methodiek wordt de bagger opgeduwd met een zogenaamde schuifboot naar de kop van de sloot en vervolgens met een kraan in vrachtwagens geladen. De andere methode die de aannemer gebruikt is vanaf het water met een kraan en een bak.

In totaal wordt iets meer dan 10.000 kuub baggerspecie verwijderd. Ongeveer 5.000 kuub komt uit de kopsloten en een even groot deel uit de Oosteinderwegsloot. Alle baggerspecie wordt afgevoerd naar Meergrond in Hoofddorp voor verdere verwerking. De kosten van de werkzaamheden zijn ongeveer EUR 900.000.

Bewoners kunnen vragen of klachten naar aanleiding van de uitvoering van dit werk richten aan de gemeente via het e-mailadres: kopsloten@aalsmeer.nl

(persbericht, 3 juli 2008)

'Droge voeten, schoon water!'