Persbericht

KLANTEN EN PARTNERS VAN INFORMATICA ONDERSCHRIJVEN VOORDELEN REAL-TIME DATA INTEGRATIE

~ Nieuwe cloud computing-mogelijkheden ondersteunen bedrijfskritieke projecten ~

Nieuwegein, 4 juli 2008 - Informatica Corporation (NASDAQ: INFA), de grootste onafhankelijke aanbieder van data integratie software, merkt dat steeds meer klanten en partners de visie en mogelijkheden van Informatica op het gebied van real-time data integratie onderschrijven.

Informatica 8.6 werd op 2 juli aangekondigd en biedt een samengesteld platform, dat projecten zowel binnen de firewall als daarbuiten ondersteunt met cloud computing. Hieronder vallen real-time data warehousing, real-time synchronisatie van data tussen verschillende systemen, data hubs en data diensten. Informatica 8.6 ondersteunt data integratie met uiteenlopende latentietijden, van batch-sessies tot real-time.

Bedrijven zullen sneller dan ooit moeten reageren om tegemoet te komen aan de wensen van de klant, en om succesvol te concurreren in een steeds dynamischere wereldwijde markt , zegt Chris Boorman, chief marketing officer bij Informatica. Met de introductie van het Informatica 8.6 platform biedt Informatica zijn gebruikers de mogelijkheid concurrentievoordeel te halen uit zijn real-time data integratie-technologie en -expertise.

PowerCenter Real-time Edition is geoptimaliseerd voor het uitvoeren van real-time en operationele data integratie. Naast het mogelijk maken van data integratie met uiteenlopende latentietijden, van batch-sessies tot real-time, biedt PowerCenter Real-time Edition ook mogelijkheden op het gebied van data kwaliteit, schaalbare data diensten, orchestration, universal data transformation, streaming changed data capture, data synchronisatie en replicatie.

Volgens een recent onderzoek van Ted Friedman, VP en Distinguished Analyst bij Gartner, is het belangrijk voor organisaties om in te zien dat voor hun data integratie een mix van latentietijden nodig is; hoewel real-time steeds belangrijker wordt, zal er altijd behoefte blijven aan data integratie met een langere latency. Dat komt doordat niet alle data regelmatig worden aangepast en doordat niet alle processen, teams en medewerkers overweg kunnen met real-time data. ( Survey on Data Integration Practices Shows Move Toward Strategic Initiatives , 6 juni 2008)

Met Informatica 8.6 kunnen klanten gebruik maken van één enkele oplossing en is er slechts één ontwikkelaar nodig om toegang te krijgen tot complete, accurate data van hoge kwaliteit op elke plek, op elk moment en tegen elke gewenste snelheid.

LinkShare wil zijn concurrentievoordeel vergroten als het grootste online pay-per-action marketingnetwerk. Onderdeel van onze strategie is om data feeds en data services op tijd te leveren aan klanten en partners , zegt Jonathan M. Levine, chief technology officer van LinkShare. Door gebruik te maken van de voordelen van de flexibele en schaalbare data diensten en orchestratie-mogelijkheden van Informatica PowerCenter Real-time Edition is LinkShare in staat om nieuwe producten sneller uit te rollen dan voorheen. Ook kunnen we beter tegemoet komen aan de wensen van onze klanten op het gebied van rapportage en analyse en kunnen we de omzet verhogen door complete, accurate en beveiligde data te leveren aan onze klanten en partners.

Klanten kunnen hun reactiesnelheid vergroten en risico s verkleinen met real-time operationele business intelligence met data van hoge kwaliteit , zegt Carl DCosta, Worldwide Director of Business Intelligence Alliances bij HP. De HP Neoview enterprise datawarehouse-oplossing is ontworpen voor operationele business intelligence. In samenwerking met Informatica PowerCenter Real-time Edition biedt HP Neoview gebruikers real-time inzicht in hun bedrijfsvoering met hoogwaardige functionaliteit, op een eenvoudige manier. Dit resulteert in snelle implementaties met hogere betrouwbaarheid, lagere kosten en betere informatie, sneller dan de bestaande business intelligence-oplossingen.

Voor meer informatie over real-time data integratie, bezoek http://www.informatica.com/realtime .

(552 woorden)