TNT Group

Persbericht

TNT start enig netwerk van lijndiensten over de weg tussen China en Zuidoost-Azië - Asia Road Network tot 30% goedkoper dan luchtvervoer en drie keer sneller dan zeevracht Wegvervoersdiensten van TNT staan klaar om de groei van de regionale handel binnen Azië te ondersteunen

04 juli 2008, 08:45 CET - Amsterdam, Guangzhou, Singapore, TNT, de wereldwijde aanbieder van expressdiensten, lanceert vandaag de enige dienstregeling voor wegvervoer tussen China en vijf landen in Zuidoost-Azië. TNT maakt daarvoor gebruik van haar Asia Road Network. Het betreft vooralsnog de internationale diensten naar Zuidoost-Azië vanuit het zuiden van China. In een tweede fase wordt het Asia Road Network aangesloten op het Chinese binnenlandse netwerk van TNT, om klanten naadloze oplossingen te bieden voor wegvervoer tussen tal van Chinese regios en Zuidoost-Azië.

Het Asia Road Network is aangesloten op het internationale expressnetwerk van TNT in Nanning (hoofdstad van de autonome regio Guangxi Zhuang) en Guangzhou (hoofdstad van de provincie Guangdong).

Het Asia Road Network van TNT is eind 2005 gelanceerd. Het is een snel, betrouwbaar en veilig geïntegreerd netwerk voor wegvervoer van in totaal 5000 km dat China verbindt met ruim 125 steden in Vietnam, Thailand, Singapore, Maleisië en Laos. Via dit netwerk biedt TNT volwaardige en tijdzekere deur-tot-deur expressdiensten met volledige track-en-trace op basis van 24/7 real-time GPS-diensten. De vrachtwagens vertrekken volgens een vaste dienstregeling, net als treinen, naar een van de hubs of depots van TNT, waar de pakketten worden gelost en gesorteerd om vervolgens te worden doorgestuurd of ter plaatse te worden afgeleverd.

'China is van groot belang voor de strategische groei van TNT in deze regio. Tegelijkertijd is de Chinese markt ook een essentiële factor voor veel van onze regionale en wereldwijde klanten. Deze uitbreiding in China wordt dan ook aangedreven door de vraag van onze klanten. En klantgerichtheid is de kern van de manier waarop wij zaken doen. Onze klanten willen betrouwbare, betaalbare en veilige vervoersoplossingen en dat is precies wat wij ze met deze unieke service kunnen bieden,' aldus Marie-Christine Lombard, Group Managing Director van TNT Express.

De uitbreiding van het Asia Road Network van TNT naar China komt gezien de verwachte opbloei van de handel in deze regio precies op het juiste moment. Dankzij de vrijhandelszone tussen China en zes ASEAN-landen die in 2010 zal worden ontwikkeld, zal het verwachte handelsvolume tussen de beide regios groeien naar US$ 250 miljard, van US$ 160 miljard in 2006 . Met het Asia Road Network bevindt TNT zich in een uitstekende positie om bedrijven in deze snelgroeiende regios te voorzien van betrouwbare, tijdzekere en kostenbesparende afleveringsdiensten en daarmee ook de groeiende handelsstromen in dit deel van de wereld te bevorderen.

Michael Drake, Managing Director, TNT Greater China: Met onze diensten voor vervoer over de weg bieden we klanten een ruimere keuze voor de verzending van hun producten van en naar China. Het is drie keer sneller dan vervoer over zee en tot 30% goedkoper dan luchtvracht. Gezien de huidige hoge brandstofprijzen bieden we met dit netwerk dan ook een uitstekend alternatief.

Als buurland en vanwege de nauwe economische banden met China zal met name Vietnam kunnen profiteren van het voltooide Asia Road Network van TNT. Door de aanhoudende groei van de Vietnamese economie stijgt ook het volume van de wederzijdse handel tussen deze twee landen. Dit biedt weer uitstekende kansen voor TNT.

Het Asia Road Network van TNT bouwt voort op de ervaring die TNT de afgelopen 35 jaar heeft opgedaan met het grootste wegvervoersnetwerk in Europa. Daar rijden iedere dag zon 750 TNT-vrachtwagens op internationale routes tussen 101 hubs en internationale depots in 35 landen. Door deze innovatieve netwerkbenadering in de vorm van het Asia Road Network naar Azië te exporteren, zorgt TNT voor een strategisch initiatief waarmee ze haar vooraanstaande positie in China en de rest van Azië verder kan versterken.

In geval van enige discrepantie tussen dit persbericht en de originele Engelstalige versie van dit persbericht prevaleert de Engelstalige versie.

Over TNT
TNT N.V. biedt bedrijven en consumenten wereldwijd een breed scala aan post- en expressdiensten. TNT, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Amsterdam, biedt toegang tot efficiënte netwerkinfrastructuren in Europa en Azië en breidt haar wereldwijde activiteiten uit om zo de prestaties van haar netwerken te maximaliseren. TNT is in meer dan 200 landen actief en heeft circa 161.500 medewerkers. In 2007 bedroeg de omzet van de onderneming 11 miljard en het bedrijfsresultaat 1.192 miljoen. TNT is genoteerd aan de beurs van Amsterdam. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.