PwC benoemt 26 nieuwe partners en 17 nieuwe directors

04/07/2008 09:00

Price Waterhouse Coopers B.V.

Amsterdam, 4 juli 2008 - PricewaterhouseCoopers (PwC) heeft 26 nieuwe partners en 17 nieuwe directors benoemd. Van de nieuwe partners treden er 18 per 1 juli 2008 toe. De overige 8 zijn eerder toegetreden en hebben hun sporen buiten PwC verdiend. Drie van hen zijn afkomstig van andere accountant- en/of adviesbureaus, namelijk Berk, Capgemini Consulting en Deloitte. Daarnaast zijn de voormalige CEO en Global Head of Delivery van Risk Advisory Services van ABN AMRO onlangs overgestapt naar de adviespraktijk van PwC. Zij gaan zich bij PwC richten op risicomanagement in de financiële sector. Van de nieuwe partners en directors is respectievelijk 20% en 27% vrouw.

De adviespraktijk van PwC is versterkt met 6 partners en 6 directors. Bij de accountantspraktijk zijn 12 partners en 9 directors benoemd. Zij zijn actief in zowel het Public Interest Entities- als Private Companies-segment. Dat geldt ook voor de 8 partners en 2 directors die bij de belastingpraktijk zijn benoemd. Per 1 juli 2008 telt PwC 270 partners, een toename van bijna 3% ten opzichte van vorig jaar.

Jos Nijhuis, voorzitter Raad van Bestuur PricewaterhouseCoopers, over de benoemingen: "Als marktleider zijn we wederom in staat gebleken om de beste talenten uit de eigen organisatie te behouden en zeer gewilde ervaren professionals met verschillende achtergronden van buiten PwC aan te trekken."

De aankondiging van de benoemingen valt samen met het feit dat Coopers and Lybrand 10 jaar geleden fuseerde met Price Waterhouse. Jos Nijhuis: "Om impact te maken in de markt is diversiteit van onze organisatie een vereiste. Ik ben daarom verheugd dat het percentage toegetreden vrouwelijke partners en directors het hoogst is in ons 10-jarig bestaan. Het vormt een belangrijk ijkpunt in ons streven naar een bedrijfscultuur waarin mensen met verschillende achtergronden zich thuis voelen. Talentmanagement en diversiteit, in opleiding, gender en kennis, vormen daarbij onze strategische speerpunten. Ze zijn een voorwaarde om vernieuwing te bereiken. Bovendien hebben we toppers van gerenommeerde financials en adviesbureaus kunnen aantrekken. Zij brengen nieuwe kennis en expertise mee waardoor we nog nadrukkelijker vanuit verschillende disciplines de complexe vraagstukken van onze klanten kunnen benaderen."





http://www.pwc.nl