Leefbaar Rotterdam

donderdag, juli 03, 2008

Geen garanties voor Hoek van Holland en Vreewijk

Leefbaarraadslid Dries Mosch vatte het vanmiddag goed samen; Zet je dit college en de coalitie aan de leugendetector, dan springen alle stoppen in Rotterdam! De PvdA draaide weer eens, nu in de kwestie Hoek van Holland en ook de bewoners van Vreewijk werden weer met een kluitje in het riet gestuurd.

Mosch was eerder deze week ter oren gekomen dat wethouder Bolsius de verkoop van Recreatieoord Hoek van Holland toch wil doorzetten, ondanks het feit dat er onder de bewoners voldoende draagvlak is om het Recreatieoord in eigen beheer te nemen.

Een jaar geleden had de raad al een motie aangenomen die de bewoners de kans moest geven om het aanwezige draagvlak in één organisatie samen te voegen. Ook de PvdA stemde voor deze motie. Nu dit gerealiseerd is, zou verkoop van de baan moeten zijn en zou Rotterdam de grond van het Recreatieoord Hoek van Holland in eigen beheer moeten houden of over moeten doen aan de bewoners. Bolsius weigert echter de motie uit te voeren en nu draait de PvdA ook weer om dit logische gevolg van de door hun gesteunde motie heen.

16 Juli wordt deze kwestie in de raadscommissie FIBS vervolgd. Het lijkt er echter op dat de PvdA de hardwerkende Rotterdammers van het recreatieoord laat vallen. Vanmiddag stelde die partij al vragen over de voorwaarden van de verkoop aan een private partij. De antwoorden kunnen de socialisten op eerder verkochte campings in Rockanje en Haamstede vinden.

Ook Vreewijk stond op de agenda. Dit Tuindorp op Zuid wordt al jaren bedreigd door de sloopplannen van corporatie Com.wonen. Raadslid Henk Sonneveld trachtte middels een motie te voorkomen dat er woningen worden gesloopt voordat nieuw onderzoek van TNO aantoont dat woningen verder verzakken. Als dit niet het geval is, zou er al helemaal niet gesloopt moeten worden. De PvdA meent echter dat ze in de deelraad Vreewijk al van de sloopkogel heeft gered. Volgens dagblad Trouw werden voor alle moties en amendementen echter eerst toestemming van mevr. Drijver gevraagd, de directrice van, jawel, Com.wonen. De motie van Leefbaar werd uiteraard niet gesteund en de bewoners van Vreewijk blijven nog steeds in onzekerheid achter.