Ingezonden persbericht


Persbericht

Op vakantie met de nieuwste reisspellen van 999 Games


- de Kolonisten van Catan en Carcassonne nu ook in stoere reiseditie -

Almere, 4 juli 2008 -- 999 Games introduceert twee nieuwe reisspellen om de vakantie nog aangenamer te maken. De populaire bordspellen, De Kolonisten van Catan en Carcassonne, verschijnen nu ook in een stoere reiseditie waardoor ze overal ter wereld gespeeld kunnen worden. Kwalitatief hoogwaardige spellen die tijdens de vakantie voor veel speelplezier zorgen.

De Kolonisten van Catan -- het Dobbelspel

999 Games introduceert de jongste en meest handzame telg uit de Kolonisten van Catan familie: Kolonisten van Catan -- het Dobbelspel. In dit spannende dobbelspel bouwen de spelers Catan worp na worp op. Elke straat en elke nederzetting levert punten op. Een gelukkige hand en tactisch inzicht bepalen uiteindelijk wie de beste kolonist is. Een kwalitatief hoogwaardig spel dat je alleen, maar ook samen met drie vrienden kunt spelen. Het spel is geschikt voor iedereen ouder dan 7 jaar. Adviesprijs ¤ 8,95.

Carcassonne -- reiseditie

Het veelvuldig bekroonde bordspel Carcassonne kan nu overal gespeeld worden dankzij de nieuwe reisuitgave. Het Franse Carcassonne is de best behouden middeleeuwse vestingstad. De spelers zijn landheren en bereiden zich voor om met hun gevolg op de wegen, in de steden, in de kloosters en op het boerenland fortuin te maken. De ontginning van het land ligt in hun handen en de juiste en tijdige inzet van hun slaven als struikrovers, ridders, boeren of monniken zal de weg naar het succes plaveien. De speler met de meeste punten wint. Het is een listig, tactisch bordspel voor 2 -- 5 spelers vanaf 8 jaar. Adviesprijs ¤ 14,95.

'999 Games streeft ernaar om hoogwaardige kwaliteit spellen af te leveren, ' zegt Peter Christoph, Marketing en Salesmanager bij 999 Games. 'Deze reisspellen voldoen aan alle eisen die wij aan onze reisspellen stellen. De reisspellen zijn compact, van hoge kwaliteit materiaal en betaalbaar. Daarnaast doen zij qua tactiek en speelplezier niet onder aan de grote bordspellen.'

Assortiment reisspellen

Eerder introduceerde 999 Games de volgende reisspellen:

â-< De Kolonisten van Catan -- mini-editie Alle ingrediënten die De Kolonisten van Catan zo leuk maakt zijn ook in deze mini-editie vertegenwoordigd: grondstoffen oogsten, handelen, steden en dorpen bouwen en overwinningspunten scoren. Een praktisch kunststof speelbord en kleine insteekbare speelstukken zorgen ervoor dat men overal gemakkelijk en veilig kan spelen. Geschikt voor 10 jaar en ouder, 3 -- 4 spelers.

â-< Minoes 'Kat in de Zak'
In dit geniepige kaartspel wordt het gezegde 'een kat in de zak kopen' letterlijk in praktijk gebracht. Het is zaak om de geldvoorraad verstandig te beheren, zodat wanneer de zak aan het einde van het spel gevuld is met waardevolle kittens. Een blufspel dat om veel tactische beslissingen vraagt. Geschikt voor 8 jaar en ouder, 3 -- 5 spelers

â-< Regenwormen
In dit vrolijke dobbelspel voor de hele familie zijn de spelers, hongerige kippen, op zoek naar regenwormen. De spelers leggen steeds alle dobbelstenen met een gekozen symbool opzij om te sparen voor een lekkere portie regenwormen. Ze zijn gemakkelijk te vangen, maar wie te gulzig is kan bedrogen uitkomen! Een gezellig familiespel voor 2 -- 7 spelers vanaf 8 jaar.

â-< Hippe Kippen
De komst van een aantrekkelijke haan zet de kippen in de ren in rep en roer want iedereen wil een spetterende indruk maken. In het spel is het van belang een zo uitgebreid mogelijke verzameling snuisterijen te verzamelen en daarmee zoveel mogelijk punten te scoren. Geschikt voor 10 jaar en ouder, 2 -- 5 spelers.

â-< Wollie Bollie
Wollie Bollie is een spannend dobbelspel waarin de spelers bieden om als eerste aan de beurt te zijn. Hoe hoger er geboden wordt, hoe hoger er met de dobbelstenen geworpen moet worden. Als dit lukt, heeft de eerste speler de keuze uit de beste kaarten. Het draait in Wollie Bollie om het juiste evenwicht. Het kan om die reden gunstig zijn om als eerste aan de beurt te zijn, maar dat kan juist ook weer een nadeel zijn. Geschikt voor 10 jaar en ouder, 2 -- 6 spelers.

Alle reisspellen van 999 Games zijn van hoogwaardige kwaliteit en voordelig geprijsd tussen de ¤ 8,95 en ¤ 14,95.

Over 999 Games

Sinds 1990 is 999 Games in de Benelux actief als distributeur van spelproducten. In 1998 begaf het bedrijf zich op het uitgeverspad met een nieuwe generatie bordspellen, die zich van ouderwetse spellen onderscheiden door eerste klas kartonnage, fraai artwork en veelvuldig gebruik van hergebruikte materialen. De spellen kenmerken zich door interessante, vaak historische onderwerpen. Bekende titels van 999 Games zijn: De Kolonisten van Catan, Carcassonne, Regenwormen, Elfenland, Boonanza, Halli Galli en Machiavelli. Meer informatie over de producten van 999 Games is te vinden op www.999games.nl.

###

Voor meer informatie (

Ingezonden persbericht