Brabantse Ontwikkelings Maatschappij


---


PERSBERICHT

Tilburg, 4 juli 2008

JAN PELLE WORDT NIEUWE DIRECTEUR BOM

Jan Pelle uit Roosendaal wordt de nieuwe directeur van de N.V. Brabantse Ontwikkelings Maatschappij. Hij volgt John Jorritsma op, die onlangs is benoemd tot Commissaris van de Koningin in Friesland. Dr. J.J. Pelle (54 jaar) is nu nog wethouder van de gemeente Roosendaal. Hij begint op 1 oktober a.s. in zijn nieuwe functie.

Pelle is sinds 2002 wethouder in Roosendaal en heeft onder andere economische zaken en financiën in zijn portefeuille. Hij is tevens eerste loco-burgemeester. Daarnaast is Pelle vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen van de regionale ontwikkelingsmaatschappij REWIN. Voordat hij toetrad tot het Roosendaalse college was Pelle universitair docent aan de Erasmus Universiteit Rotterdam; hij is gepromoveerd in de politicologie.

Hoge verwachtingen
De voordracht is vandaag bekend gemaakt door de president-commissaris van de BOM, drs. J.W. Schipper. "Met Jan Pelle halen we een zeer enthousiaste en deskundige persoonlijkheid binnen. En dat hebben we nodig, want de ambities liegen er niet om. Denk bijvoorbeeld aan de verdere herstructurering van bedrijventerreinen en het stimuleringsprogramma Pieken in de Delta. We liggen op stoom, maar dat schept tegelijkertijd hoge verwachtingen voor de toekomst", aldus Jan Schipper.

Schipper heeft er alle vertrouwen in dat Pelle die verwachtingen gaat waarmaken. "Hij is goed thuis in de onderwerpen van de BOM. Zo zijn we als BOM óók in Roosendaal betrokken bij de herstructurering van bedrijventerreinen. Het terrein Majoppeveld was zelfs een van de pilots van het eerste uur, die mede heeft bijgedragen aan de start van de vierde kerntaak van de BOM: herstructurering van bedrijventerreinen. Kortom: hij kent het klappen van de zweep."