Ingezonden persbericht


RECTIFICATIE

TEAM ROOD VOORLOPIG ZESDE IN COMMODORES' CUP 2008

Cowes / UK, 4 juli 2008

----------

In het persbericht van donderdag 3 juli 2008 is een fout geslopen in de laatste zin van de eerste alinea. Team Rood (Holmatro ING, Roark/Claus en Kaan Architecten en Rosetta from the Rocks) staat niet tiende, maar ZESDE in het voorlopige klassement van de Commodores' Cup 2008. Excuses voor het ongemak.

In totaal doen er vijftien landenteams mee, waarvan drie uit Nederland. Team Rood is halverwege het evenement de best gekwalificeerde oranjeploeg. Team Wit (Checkmate, Slainte en Connect Lesonal) neemt een negende plaats in en Team Blauw (Daikin Airco, Playmate en Weerga) staat dertiende. Op dit moment hangt de uitstelvlag, aangezien de voorspelde wind nog moet opkomen. Dat geeft de zeilers deze morgen extra tijd om bij te komen van de offshore die gisteren eindigde.

Over de Commodores' Cup
Sinds 1992 organiseert de Royal Ocean Racing Club elke twee jaar de internationale Rolex Commodore's Cup op en rond de Solent bij Isle of White. Het 7-daagse format is een mix van inshore baanwedstrijden en langeafstandsraces, waaronder een Round the Island Race. Er wordt gestreden in drie klassen met een nauwe bandbreedte wat IRC-handicap betreft. Daardoor zijn de prestatieverschillen op het water kleiner, wat de competitie spannender maakt. De Holmatro ING komt in de eerste klasse uit, de Roark in de tweede en de Rosetta from the Rocks in de derde. Het niveau ligt hoog met geoliede teams en state of the art materiaal. Op zondag 6 juli 2008 staat de uitgebreide prijsuitreiking op het programma. Het team dat gezamenlijk het beste resultaat in de offhores neerzet, ontvangt de Kindberg Cup. De Seahorse Trophy gaat naar de ploeg die gecombineerd het beste presteert in de inshores. De door Hans Zuiderbaan, erelid van de Noordzee Club, in het leven geroepen Twee Gezusters Trophy gaat naar de beste individuele boot met in alle wedstrijden minimaal twee vrouwen aan boord.

Met sportieve groet,

Diana Bogaards
Perscontact Team Rood

GSM: 06-51383762
E-mail: diana@diabo.nl

Website Commodores' Cup: http://www.rorc.org/comcup/ Roark Sailing Team: http://www.roarksailingteam.com/ Holmatro ING Real Estate: http://www.messinkracing.nl/

----------