Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

EILANDEN HOPPEN IN ZEELAND PER FIETS!

Het nieuwe pontjesseizoen is weer gestart! Het netwerk van toeristische veerdiensten omvat deze zomer 13 veerverbindingen. Promotie Zeeland Delta brengt deze week de nieuwe Almanak 2008 'Fiets een rondje met een pontje' uit met daarin alle informatie over de veerdiensten in het Deltagebied, die deze zomer zullen gaan varen voor fietsers en voetgangers. De pontjes vormen een onderdeel van het totale recreatieve mobiliteitsnetwerk over zee en land.

Velen hebben inmiddels ervaren hoe plezierig en handig een pontje kan zijn: het is bijvoorbeeld maar circa 20 kilometer fietsen vanaf Perkpolder naar Zierikzee of andersom als je gebruik maakt van de pontjes tussen Perkpolder-Hansweert, Yerseke-Gorishoek en Sint-Annaland-Zierikzee.

Ook wandelaars kunnen plezier hebben van de pontjes, vooral ook in combinatie met openbaar vervoer om een langer traject te overbruggen. Zelfs watersporters kunnen prima gebruik maken van een pontje: bijna alle aanlegplaatsen van de pontjes bevinden zich nabij een jachthaven. Laat de eigen boot eens een dagje liggen en ga aan boord van een pontje naar de overkant om daar te wandelen, te fietsen of te winkelen en neem het laatste pontje weer terug naar het eigen schip.

Door de duur van de vaartocht van de meeste pontjes wordt het maken van een oversteek met een pontje een attractie op zich. Tijd om te genieten van het varen, het uitzicht en van een consumptie aan boord. Zo kan een overtocht met het pontje Colijnsplaat-Burghsluis gecombineerd worden met een bezoek aan Deltapark Neeltje Jans. Alle informatie over de pontjes (vaardagen, vertrektijden, informatie over de schepen, telefoonnummers van de schippers, etc.) is opgenomen in de Almanak 2008 van de Zeeuwse pontjes. Deze is voor E 2,00 te koop bij alle Zeeuwse VVV's en de VVV's op Goeree-Overflakkee en bij de grotere VVV's in Noord-Brabant en Zuid-Holland.

Kijk ook eens op de website www.rondjepontje.nl.

---------------------------------E I N D E P E R S B E R I C H T------------------------------

2 juli 2008

Promotie Zeeland Delta
Janine Wrench-Meeuwse
Projectleider Routebureau
Postbus 8, 4357 ZG Domburg
tel. 0118-587707
fax. 0118-583545
www.vvvzeeland.nl
www.routesinzeeland.nl


---- --