Gemeente Den Haag

Raadsleden nemen burgemeester Van Aartsen op sleeptouw

Vrijdag 4 juli stapte burgemeester Van Aartsen al vroeg op de fiets. Om 6:30 uur begon hij aan een kennismakingstocht samen met een aantal gemeenteraadsleden en de griffier om Den Haag door de ogen van de raad te zien.
Zowel de burgemeester als de raadsleden waren erg verheugd met de verschillende bezoeken die raadsleden hadden gepland in het kader van het inwerkprogramma van de burgemeester.

Raadslid Dennis Groenewold (Politieke Partij Scheveningen) gaf de aftrap van de kennismakingstocht in alle vroegte met een bezoek aan de Visafslag. Daar kreeg het gezelschap een toelichting van het Productschap Vis en mocht de burgemeester zelf de vis van het ijs scheiden. Hierna volgde een bezoek aan de ouderenflats Arensdorp onder begeleiding van raadslid Joris Wijsmuller (Haagse Stadspartij). Aansluitend maakte de burgemeester op initiatief van raadslid Ageeth van den Heuvel (VVD) kennis met de Haagse Sporttuin waar kinderen elke dag onder begeleiding kunnen sporten.

Joris Wijsmuller bracht de groep daarna naar de Jero Papierwarenfabriek in de Binckhorst, waar de tijd stil leek te hebben gestaan. Het fabriek wordt wel de ziel van de Binckhorst genoemd om zijn karakteristieke antieke apparatuur.
Na de lunch bracht raadslid Mustafa Okcuoglu (PvdA) het gezelschap naar de Schilderswijk waar zij kennismaakten met de plaatselijke ondernemers.
Aline Pastoors (CDA) trakteerde de groep op de besturen van een aantal Haagse studentenverenigingen die samen met het gezelschap een brallied over de burgemeester zongen in het pand van studentenvereniging H.S.C. Intac.
Na deze inspirerende ontmoetingen kon de burgemeester samen met de raadsleden stoom afblazen in de Hammam aan de Rubensstraat. Raadslid Ibo Gülsen (VVD) liet weten dat deze ontmoetingsplek een belangrijke sociale functie vervult. De raadsleden kijken tevreden terug op deze dag waarop zij hun nieuwe burgemeester Den Haag via hun perspectief hebben laten zien.