Grootste mosselpan ter wereld en meer op Slokdarmfestival in Veghel


Veghel raakt aan de kook

VEGHEL, 20080623 -- Nog even ... en Veghel kookt volledig over van waanzin. Woeste lui zullen zich met stokken botvieren op vrachtwagens, een pianist zal zichzelf tot het uiterste drijven en toetsen aanslaan tot hij erbij neervalt, koks slaan volledig door en slepen mosselen aan die alleen passen in een pan van 2,5 bij 2,3 meter ... en ...en ... en iedereen zal het schitterend vinden.

Wie op 4 juli niet direct achterover slaat van verbazing mag zich drie dagen lang verheugen op het gratis Slokdarmfestival in Veghel. Een bruisend kookpunt waar iedereen de culturele en culinaire grenzen opzoekt om deze vervolgens ver achter zich te laten.
U vraagt wie `iedereen' is? Iedereen is gewoon iedereen. Van sterren als VanVelzen en Wibi Soerjadi tot getalenteerde acteurs, musici, koks, kunstenaars, lellebellen en de gewone burger met genoeg ballen om het podium te bestijgen. Voor de goede orde hebben alle deelnemers welgeteld één regel meegekregen: er zijn geen regels, zolang het publiek zijn vingers er maar bij af kan likken.
Tijdens de voorgaande edities in 2004 en 2006 volgden duizenden mensen uit heel Nederland de scherpe geur van het festival. Om voor te dringen in alle drukte, om drie dagen lang het boordevolle programma uit het hoofd te leren, maar vooral om te ervaren hoe het voelt om alle zintuigen tegelijkertijd tot het uiterste te prikkelen. Een impressie van de voorgaande edities vindt u op www.slokdarmfestival.nl.
Het Slokdarmfestival in Veghel is gratis toegankelijk en vindt plaats van vrijdag 4 tot en met zondag 6 juli. Meer informatie kunt u aanvragen via telefoonnummer (0413) 35 35 40.





Slokdarmfestival