NeoNova neemt VoIP tak RosMax ITS over


AMSTERDAM, 20080704 -- NeoNova bv neemt alle Voice over IP activiteiten van RosMax IT Solutions over. Dat zijn beide bedrijven vandaag overeengekomen. Ook Asterisk specialist Joop Perlee zal in dienst treden van NeoNova.

RosMax IT Solutions is specialist in hoogwaardige ERP software voor het MKB. Daarnaast is het bedrijf gespecialiseerd in IP solutions. De laatste jaren zijn er veel inspanningen verricht in het opzetten van Voice over IP implementaties.

Met de overname van de Voice over IP activiteiten wil NeoNova haar klantenbestand verder uitbreiden en nieuwe kennis op het gebied van Asterisk en open source aantrekken voor de ontwikkeling van haar eigen Astium telefooncentrale.

Astium telefooncentrale
In 2001 startte NeoNova met de ontwikkeling van een hybride telefooncentrale gebaseerd op de populaire Open Source PBX Asterisk. Naast een eenvoudig te bedienen interface, voegde NeoNova zelf ontbrekende functionaliteit toe, waaronder een provisioning systeem en desktop software voor het beantwoorden en doorverbinden van gesprekken. De hybride telefooncentrale, Astium genaamd, werd in 2004 officieel in de markt gezet en behoort tot de meest veelzijdige telefooncentrales momenteel verkrijgbaar. NeoNova is actief in diverse landen, waaronder België en Engeland. In Nederland bellen via Astium ca. 10.000 toestellen, goed voor meer dan 7 miljoen gesprekken.

Website: www.astium.nl/voip





NeoNova