Ingezonden persbericht


Servaes Nelissen brengt met Dollywood de glamour uit de polder naar de zomerfestivals!

Komende zomer is Servaes Nelissen op verschillende zomerfestivals te zien met het bijzondere en alom geprezen 'DOLLYWOOD'. Deze speciale festivalversie is waar mogelijk nog intiemer en komt nog dichter op de huid!

In 'Dollywood' zien we theatermaker Servaes Nelissen in de rol van de documentairemaker Servaes Nelissen. Met messcherpe observaties en indringende beelden schetst hij een portret van een kleine boerengemeenschap, waar door de komst van Bleek Clinics de verleidingen van het moderne leven wel erg dichtbij komen. Dollywood is een reconstructie van een uitzonderlijke burenruzie. Een documentairemaker betrekt het hele dorp in het conflict en strooit nog eens extra zout in open wonden. Een docudrama over absurde paradoxen als gevolg van de toenemende maakbaarheid van onszelf en de wereld om ons heen.

Credits
Tekst, spel en vormgeving: Servaes Nelissen, tekstbijdragen en regie: Tom de Ket , coaching: Remco Melles, techniek: Tom van Wijngaarden, Productie: Alles voor de Kunsten.

Dollywood is te zien op Festival Onderstroom te Vlissingen (4 juli), De Parade (Utrecht 23 t/m 27 juli, Amsterdam 1 t/m 5 aug), Boulevard (15 t/m 17 aug), Hitlandfestival (28 + 29 aug, Nieuwerkerk a/d IJssel) en Heerenveen (5+6 en 12 + 13 sept.) De theaterversie van Dollywood (glamour in de polder) gaat in 2009 in reprise en is van januari t/m april 2009 door heel Nederland te zien. Voor speellijst en informatie: www.servaesnelissen.nl

Bij Servaes Nelissen liggen humor en tragiek dicht naast elkaar in een eigenzinnige mengvorm van toneel, cabaret, poppenspel en mime. Naast zijn eigen voorstellingen als 'Kom maar bij het vrouwtje', 'Ideale omstandigheden', 'Altijd Zondag', 'Herberts Aquarium' en 'De Dooie Hoek' speelde hij bij uiteenlopende groepen als Firma Rieks Swarte, Orkater, Nieuw West en Toneelschuur-producties. In 2007 speelde Servaes Nelissen samen met o.a. Remco Melles in ALPTRAUM bij toneelgroep Oostpool.

Uit het Juryrapport van de NOKT-trofee 2008:
'De voorstellingen van Nelissen zijn zeer herkenbaar en toch subtiel. Hij heeft een scherp oog voor het bijzondere van het gewone'... 'Eigenzinnige individualisten als Nelissen moeten gekoesterd worden...'.

Meeke Beumer
Alles voor de Kunsten
Muiderstraat 24
1011 RC Amsterdam
020 6204585
www.allesvoordekunsten.nl
meeke@allesvoordekunsten.nl