Meer informatie: 020 515 9821

Donderdag 3 juli 2008
Deze week in FEM Business (week 27, vanaf vrijdag 4 juli in de kiosk)

Sneak preview?
Zie de complete inhoudsopgave in de bijlage

Gevecht om de laatste roker
Streng beleid maakt Philip Morris steeds machtiger
De sigarettenfabrikanten zitten in de hoek waar de klappen vallen. Eerst was er het verbod op tabaksreclame, sinds 1 juli is roken in de kroeg verboden. Maar niet alle fabrikanten zijn de sigaar. Philip Morris profiteert van het anti-rookbeleid. Het marktaandeel van de maker van Marlboro groeit.

ING en Rabo spekkopers kredietcrisis
De kredietcrisis begint Nederlandse banken die leningen willen verstrekken behoorlijk in de weg te zitten. Maar niet alle banken hebben er evenveel last van. ING en Rabobank plukken nu de vruchten. Ze kapen deals onder de neus van de concurrentie weg.

De ideale fabriek volgens Ferrari
De directie van moederbedrijf Fiat vond al die aandacht voor het welbevinden van arbeiders maar overdreven. Maar de baas van Ferrari stond erop. Niets in zijn gloednieuwe modelfabriek in Maranello mocht het imago van het steigerende paardje aantasten. Het resultaat: Ferrari Village.

Bolland from Holland
Ex-Heineken-bestuurder Marc Bolland stelde in minder dan twee jaar tijd orde op zaken bij de noodlijdende Britse supermarktketen Morrison's. De Engelse pers prijst hem sindsdien de hemel in. Aan FEM Business vertelt Bolland hoe hij de klus klaarde.

Verder in dit nummer:

- Renteverhoging: de Europese Centrale Bank is een slak
â- Sylvester Eijffinger is bekeerd: Balkenende is toch een goed politicus
â- Het verbluffende succes van Thiemo van Rossums talentenbureau
â- Peter Hartman verslaat met zijn KLM grote zus Air France
â- Boeken: merkgoeroe Eric Bartels babbelt over de kern van het zijn

Informatie: Arne van der Wal 06-22313718 - Jean Dohmen 06-52037025 - 020 5159852 (secretariaat)

http://www.fembusiness.nl/column.asp

De business weekly FEM Business ordent wekelijks de relevant zakelijke, economische en financiële informatie. Naast het feitelijke nieuws ook oorzaken en gevolgen, achtergronden, heldere analyses en scherpe commentaren. De redactie schrijft over bedrijven, markten, sectoren en de mensen die erover beslissen. Deskundig en onafhankelijk. Naast het weekblad is er een goed bezochte website waarop de vaste abonnees toegang hebben tot het elektronische archief van FEM Business. Tevens verschijnt dagelijks FEM Business Update, de gratis dagelijkse E-nieuwsservice van FEM Business.