Ingezonden persbericht


Vale kondigt wereldwijde uitgifte aan

RIO DE JANEIRO, Brazilië, July 3/PRNewswire/ --

Companhia Vale do Rio Doce (Vale) kondigt aan dat het, afhankelijk van marktcondities en de uiteindelijke goedkeuring van de Braziliaanse effectentoezichthouder (Comissao de Valores Mobiliarios), van plan is een wereldwijde uitgifte te lanceren met een omvang tot 256.926.766 gewone aandelen en 164.402.799 preferente aandelen (gebruik van de greenshoe-optie door de verzekeraar niet inbegrepen) op of rond 4 juli 2008. De wereldwijde uitgifte zal bestaan uit een geregistreerde uitgifte in Brazilië en een internationale uitgifte, waaronder een geregistreerde uitgifte in de Verenigde Staten. Investeerders in de internationale uitgifte kunnen ervoor kiezen hun aandelen te ontvangen in de vorm van American Depositary Shares (ADS's). De sluitingen van de Braziliaanse uitgifte en de internationale uitgifte zullen op elkaar worden afgestemd. Verdere informatie over de uitgiften zal in de uitgiftedocumenten staan.

Bestaande aandeelhouders van Vale woonachtig in Brazilië zullen op voorrangbasis het recht hebben om zich in te schrijven voor de Braziliaanse uitgifte. Onze belangrijkste aandeelhouder, Valepar, heeft besloten om zich in te schrijven voor het aantal gewone aandelen dat is vereist om zijn evenredige belang te behouden in onze gewone aandelen na de vermeerdering van ons kapitaal.

Zoals eerder aangekondigd, zal Vale de netto-opbrengsten van deze uitgifte gebruiken voor algemene bedrijfsdoeleinden, waaronder mogelijk de financiering van zijn programma voor organische groei dat gebaseerd is op zijn investeringsplan van US$ 59 miljard, strategische overnamen en toegenomen financiële flexibiliteit.

In verband met deze uitgifte heeft Vale een aanvraag ingediend voor de vermelding en verhandeling van zijn gewone en preferente ADS's op de Euronext in Parijs. De gewone aandelen en preferente aandelen van Vale worden vermeld op de Sao Paulo Stock Exchange en zijn gewone ADS's en de preferente ADS's worden vermeld op de New York Stock Exchange.

Credit Suisse Securities (USA) LLC doet dienst als leidend verzekeraar.

Een effectieve registratieverklaring van Vale staat geregistreerd bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Als de uitgifte wordt doorgezet, kunnen er, wanneer die beschikbaar komen, exemplaren van het voorlopige aanvullende prospectus voor de internationale uitgifte worden verkregen bij Credit Suisse Prospectus Department, One Madison Avenue, New York, NY, 10010, +1-800-221-1037, of door EDGAR te bezoeken op de website van de SEC op www.sec.gov. Voor u investeert, dient u het voorlopige aanvullende prospectus te lezen, evenals andere documenten die Vale heeft ingediend en zal indienen bij de SEC voor meer complete informatie over Vale en de uitgifte.

Website: http://www.cvrd.com.br
http://www.vale.com

Source: Companhia Vale do Rio Doce




Ingezonden persbericht