Gemeente Rotterdam

Start bouw Goud-Es-laan
officieel begin Vijverbuurt Park Zestienhoven

Op vrijdag 4 juli a.s. slaat wethouder Hamit Karakus (gemeente Rotterdam; Wonen & Ruimtelijke Ordening) samen met Dick van Dongen (deelgemeente Overschie: portefeuillehouder Ruimtelijke Ordening & Volkshuisvesting) de eerste paal van de woningen aan de Goud-Es Laan. Hiermee start officieel de bouw van 18 vrijstaande villa's en 12 twee-onder-éénkapwoningen en de Vijverbuurt van Park Zestienhoven. De woningen zijn ontwikkeld door de Nederlandse Bouw Unie die tevens het project zal realiseren.

Aan de noordkant van Rotterdam, tussen Overschie en Schiebroek, ontwikkelt de gemeente Rotterdam samen met marktpartijen de nieuwe woonwijk Park Zestienhoven. De wijk krijgt een ruim en groen karakter. Een groot park, brede lanen en diepe tuinen, al dan niet aan het water gelegen, geven Park Zestienhoven een groene uitstraling. De ruime opzet van de wijk maakt de bouw van luxe woningen mogelijk. Park Zestienhoven/Groot Hillegersberg is één van de dertien VIP- gebieden die de gemeente heeft aangewezen in de vorig jaar gepresenteerde Stadsvisie. In deze gebieden wordt met voorrang geïnvesteerd omdat ze het meeste bijdragen aan het versterken van de economie en het aantrekkelijker maken van Rotterdam als stad om in te wonen.

De woningen aan de Goud-Es-laan hebben een klassieke uitstraling met een moderne touch. De accenten in het gevelmetselwerk en de variatie waarmee de buitenkozijnen zijn ingepast in de gevel zorgen voor een chique en exclusieve uitstraling. Door de ruime afstand tussen de woningen onderling ontstaan mooie doorzichten en een zeer luchtig straatprofiel.

Plan Goud-Es Laan is het tweede woningbouw project in Park Zestienhoven. Het eerste project is al opgeleverd en bewoond. Op dit moment is circa 60 % van de woningen aan de Goud-Es-laan verkocht. De verwachting is dat dit deelproject in het eerste kwartaal van 2010 wordt opgeleverd. De verkoop is in handen van Voorberg NVM makelaars (tel. 010-2650040).

Voor meer informatie over de woningen: www.goud-es-laan.nl.