Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Open Tuinenroute Beverwaard

Op zaterdag 5 juli van 11.00 - 16.00 uur

Bent u een tuinliefhebber of wilt u dat wel worden? Kom dan op zaterdag 5 juli naar de Open Tuinenroute, georganiseerd door de Tuinacademie Beverwaard. Tussen 11.00 en 16.00 uur kunt u twintig tuinen in de Beverwaard bezoeken. De moeite waard. U komt in allerlei soorten tuinen. Strakke en moderne tuinen. Maar ook terrastuinen, onderhoudsarme èn onderhoudsintensieve tuinen. Leuk en heel leerzaam. Want bij elk tuinbezoek kunt u ideeën opdoen voor uw eigen tuin of balkon. En het is natuurlijk gezellig om met de trotse tuinenbezitter te praten. Want trots zijn ze, de deelnemers aan deze Open Tuinenroute.

Tuin met tamme karper
Elly Voorwinde bijvoorbeeld. Zij heeft aan de Houdringeweg een onderhoudsarme tuin van 21 meter lang. Aan de kant van de woning hebben we een terras en achterin een schuur. Verder groeien er makkelijke planten zoals coniferen, kerstbomen en kronkelhazelaren. Dat zijn planten die ook s winters mooi zijn om te zien. Tussen de planten en bomen in ligt boomschors op de bodem. Dat scheelt enorm in het onkruid. O ja, achterin staan ook nog twee pruimenbomen.

Elly Simons aan de Zwijnsbergenweg heeft weer een heel andere tuin. Landelijk, zegt ze zelf over haar tuin. Ik heb een kippenhok met rieten matten erop en een volière met lavakeien er omheen. Planten staan in de borders. Je hoeft alleen af en toe maar wat te knippen en te snoeien. En we hebben een vijver met een tamme karper van tien jaar. Die sabbelt aan je vinger en laat zich aaien.

Routekaart
Het zijn maar twee voorbeelden. De andere 18 tuinen zijn net zo interessant. De route met alle adressen is op 3 en 4 juli van 9.30 tot 11.30 uur af te halen op het Bewonerssteunpunt aan het Slangenburgplein 23 25. Op 5 juli is de route ook verkrijgbaar bij de informatiestand van de Tuinacademie Beverwaard in het winkelcentrum en op alle deelnemende tuinadressen.

Cursusprogramma
De informatiestand op 5 juli is trouwens ook het bezoeken waard. De Tuinacademie Beveraard presenteert dan haar cursusprogramma. En heeft u onkruid dat maar niet weg is te krijgen? Neem er wat van mee, dan kunnen de deskundigen u meteen uit de brand helpen.