Gemeente Reimerswaal


Opening rotonde Zanddijk

Geplaatst op: 23-06-2008
door: ()

De afgelopen periode is intensief gewerkt aan de reconstructie van het kruispunt van de Zanddijk bovenaan de afrit van de A58 bij Kruiningen. In korte tijd heeft aannemer KWS het kruispunt omgebouwd tot een rotonde. Daarbij is tevens een nieuwe toegangsweg aangelegd naar de nieuwe uitbreiding van het bedrijventerrein Nishoek en is ook de carpoolplaats volledig vernieuwd en uitgebreid tot 30 plaatsen. Door de aanleg van de rotonde is het kruispunt verkeersveiliger geworden en is de doorstroming op het kruispunt verbeterd. Het bedrijventerrein Nishoek heeft een goede aansluiting gekregen op de A58.

Op zaterdag 5 juli worden de rotonde, de toegangsweg en de nieuwe carpoolplaats officieel in gebruik genomen. De provincie Zeeland, de gemeente Reimerswaal, Rijkswaterstaat en aannemer KWS willen deze opening graag een feestelijk tintje geven en nodigen iedereen uit om bij de opening aanwezig te zijn. De Bouw- en Infra Harmonie Nederland zal een gelegenheidsconcert geven. Verder kunt u klassieke vrachtauto's bezichtigen en is er een informatiemarkt met het thema infrastructuur en verkeersveiligheid. Ook de gemeente heeft een informatiestand om u te informeren over de pas gereed gekomen uitbreiding van het bedrijventerrein. De toegang is gratis.

Het programma is als volgt:
15.30 uur Officiële openingshandeling
16.00 uur Concert bouw- en infra harmonie
16.00 uur Bezichtigen klassieke vrachtauto's
16.00 uur Informatiemarkt
17.30 uur Afsluiting

Parkeren kunt u op de parkeerplaatsen bij het station Kruiningen-Yerseke. Vanaf die locatie brengt een oldtimer-bus u naar de rotonde. De bus brengt u ook weer terug. U bent van harte welkom!