Koninklijke Nederlandse Schaakbond

MEC Pleinfestival op zaterdag 5 juli in Amsterdam

Voor de 15e keer organiseert het Max Euwe Centrum (MEC) een groot schaakfestival op het Max Euweplein in Amsterdam. Dit jaar zullen drie jonge Nederlandse topgrootmeesters meewerken: Nederlands kampioen Jan Smeets, Daniel Stellwagen en Erik van den Doel. Zij zullen vanaf 13.00 uur de strijd aangaan met vele tientallen schakers. Om beurten spelen ze snelschaak, simultaanschaak of een klokseance. Jeugdige schakers kunnen deelnemen aan simultaans die gegeven worden door de regionale kampioenen bij de jeugd Jeroen Loots, Bram ter Schegget en Lody Kuling.

Iedereen kan - gratis! - meedoen, maar men kan zich voor slechts één activiteit (simultaan - klokseance) opgeven, zodat zoveel mogelijk geïnteresseerden aan de activiteiten mee kunnen doen. Aanmelden kan het beste via het speciale formulier op de website van het Max Euwe Centrum, maar bellen kan ook: 020-5257017. Het MEC zal proberen zo goed als mogelijk aan de wensen tegemoet te komen.

Schaakkoppels
Naast deze activiteiten zal het officieuze Nederlands kampioenschap voor schaakkoppels (man-vrouw) gehouden worden. Uitgebreide informatie hierover is op de website van het Max Euwe Centrum te vinden.

Het festival is mogelijk gemaakt door de financiële ondersteuning van Deloitte en de ondernemersvereniging van het Max Euweplein.
---

Gemeente Wijchen huldigt schaakteam

De gemeente Wijchen werd de afgelopen maanden positief verrast door de vele bijzondere sportprestaties die geleverd waren door Wijchense sporters. Vandaar dat B&W van deze Gelderse plaats had besloten om daar extra aandacht aan te schenken.

Aansluitend aan een streetsoccer-toernooi op zondag 22 juni werden op het Wijchense marktplein de diverse succesvolle Wijchense teams en sporters gehuldigd. Ook het eerste team van schaakvereniging Het Kasteel had hiervoor een uitnodiging ontvangen. De aanleiding daarvoor was de promotie van Het Kasteel naar de landelijke competitie. In de geschiedenis van de vereniging was dat een historische prestatie. Uiteraard betekende het een goede promotie voor de schaaksport om met een schaakteam tussen de plaatselijke voetbal- en hockeykampioensteams te staan.

De Wijchense burgemeester Noordewier en de wethouders Keser, Loermans en Hendriks feliciteerden persoonlijk alle sportkanjers; dat ging gepaard met het omhangen van blinkende medailles.

Een verslag en foto's van de huldiging zijn te vinden op www.svhetkasteel.eu.

---