Ingezonden persbericht



Woensdag 25 juni 2008

THE ATOMIC BITCHWAX (USA) + VIRAL

The Atomic Bitchwax is de band van Chris Kosnik (Godspeed, Black NASA) en Monster Magnet gitarist Ed Mundell. Deze laatste wordt na een paar albums in 2003 vervangen door Finn Ryan (gitaar, vocals). De sound van The Atomic Bitchwax doet denken aan het psychedelische geluid van de seventies, inclusief orgelgeluiden en een lekker funky basje. Het accent ligt veel meer op de instrumenten dan op de stemmen. Slechts de helft van de liedjes van de band heeft tekst, de rest is volledig instrumentaal. Ze handelen niet in pakkende samenzang of beknopte en gladde structuren, maar in high-energy muzikaal vakmanschap, gierende solo's, zware pompende bassen en andere waanzin. Dit vijftal weet een bezwerende bak herrie te maken waarbij de jaren zeventig powerrock als leidraad dient. Eind juni komt het nieuwe album "The Atomic Bitchwax 4" uit die op dit moment beschikbaar is als download op de website van de band.

Viral is een energiek Heavy-rock trio uit de regio Rotterdam. Geïnspireerd door rockmuziek uit de jaren '70 en '90 van o.a.: Led zeppelin, Black Sabbat, Deep purple, Nirvana, Therapy?, Metallica en Silverchair, maken ze muziek, met als doel zoveel mogelijk podia in Nederland en België te veroveren.

Datum: zaterdag 5 juli
Toegang: ¤ 10,-
Deur open: 20.00 uur
Locatie: WaterFront / kleine zaal
Meer info: www.waterfront.nl / www.theatomicbitchwax.com / www.viral-rock.nl Tickets: Velvet Rotterdam, Plato Rotterdam, Sounds Rotterdam, WaterFront Kleine Zaal, www.waterfront.nl en www.easyticket.nl.

----------


Ingezonden persbericht